Altcoin

Popüler Kripto Para Kısa Sürede Nasıl Yüzde 500 Yükseldi? Sırada Hangi Altcoin Var?

Türkiye’de de ciddi bir popülerliğe sahip olan Kadena (KDA), kısa sürede ciddi bir artış elde etti. Proof-of-Work tabanlı kripto para birimi aslında sektörün en köklü projeleri arasında yer alıyor ancak buna rağmen uzun vadede ciddi bir artış elde edememişti.

Son iki haftaya bakıldığında ise KDA fiyatının %1.124 yükseldiği ve 25 dolara kadar çıktığı görülüyor. 24 saatlik ticari hacmi 3 milyon dolardan 345 milyon dolara kadar çıkan Kadena, nasıl böyle bir sıçrama yakaladı?

KDA 10 Kat Yükseldi

KDA fiyatının yükselişinin arkasında aslında üç temel sebep var. Bunların birisi, Ethereum ağı tabanlı wrapped KDA’nın piyasaya sürülmesi. Bu da aslında Kadena’nın EVM uyumlu bütün merkezsiz finans protokolleri ile etkileşimde olabileceği anlamına gelmekte.

İkinci ve büyük ihtimalle en önemli sebep ise NFT furyası oldu. Kadena ekibi tarafından 30 Ekim tarihinde yapılan açıklamada Kadena’nın NFT ve gaming furyasına katılacağı vurgulandı.

UFO’nun Kadena ağında inşa edeceği oyunu duyuran geliştiriciler, bunun yeni nesil blockchain oyun dünyasının temsilcisi olacağını da ifade etti.

Son sebep ise Kadena’nın CoinMetro üzerindeki staking programı oldu. 20 dakikada 730.000 KDA’nın stake edilmesi ise satış baskısını azaltırken daha çok stake yapmak isteyenlerin alım baskısı oluşturmasını sağladı.

Peki sırada hangi altcoinler bunun gibi yükseliş elde edebilir? Özellikle Ethereum ağı uyumlu ve NFT odaklı projelerin dikkat çekeceği söylenebilir. Bunların başında ise 800 milyon dolarlık fon alan NEAR gelmekte.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Görevden Affını İstedi!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanı Hafize Gaye Erkan, görevden…

02.02.2024 - 22:14

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’den Özür Diledi, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde gündeme gelmeye devam…

02.02.2024 - 22:09

SON DAKİKA: Binance’de Listeli Bu Altcoin, Microsoft İşbirliğini Duyurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Aptos…

02.02.2024 - 21:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu 29 Altcoin Paritesini Marjinde Listeliyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkların…

02.02.2024 - 21:00

META/Facebook Resmen Uçuşa Geçti! Metaverse Altcoin Rallisi mi Geliyor?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe daha çok yatay bir trend hakim olsa da, geleneksel finans…

02.02.2024 - 19:50

Binance’in Son Altcoin Listelemesinde Şüpheli Bir İşlem Var! İşte Ayrıntılar…

Dev kripto para borsası Binance, bugün itibariyle Pyth Network (PYTH) isimli altcoin‘i listeleme kararı aldı. Daha önce bu altcoin'i…

02.02.2024 - 18:44