Altcoin

Popüler DeFi Projesinde Büyük Kayıp: Hack mi Yoksa İçeriden Sızıntı mı?

Kripto para piyasası son dönemde yine birbirine oldukça benzer saldırı haberleri ile anılmaya başlandı. Önceki günlerde hacklenen projeler nispeten küçük çaplı olsa da bu sefer yaşanan durum oldukça büyük gibi gözüküyor. Popüler DeFi ve NFT projesi Bondly Finance, saldırıların son kurbanı oldu.

BONDLY Ekibine Saldırı!

Bondly Finance ekibi tarafından yapılan açıklamada bilinmeyen bir parti tarafından saldırıya uğrandığı doğrulandı. Ekip, yatırımcılara BONDLY alıp satmayı acilen durdurma tavsiyesinde bulundu ve çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

DeFi ve NFT projesinin kim veya kimler tarafından hacklendiği bilinmese de birisinin 373 milyon adet BONDLY ürettiği ortaya çıktı. Bunların anında satışa çıkartan hacker, hem arzın artması hem de oluşturduğu satış baskısı ile fiyatın dibi görmesine yol açtı.

BONDLY fiyatı bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla %88 düşüş yaşamış durumda. An itibarıyla 0,007 dolar seviyesinden işlem gören BONDLY, 0,06 doladan bir anda bu seviyelere kadar geriledi.

Saldırıyı yapan Ethereum adresine bakıldığında ise bunun merkezsiz borsalar aracılığıyla fonları çoktan güvenli bölgeye çıkardığı görülüyor. Söz konusu kullanıcı Tornado.Cash kullanarak 100.000 dolar değerinde DAI’yi aklamayı da başarmış. Basın saati itibarıyla adresin 1,45 milyon dolarlık fona sahip olduğu ancak toplam vurgunun 7,5 milyon dolarlık olduğu görülüyor.

Bazı kullanıcılar ise bunun içeriden bir olay olabileceğini düşünmekte. Rug pull olarak bilinen bu şüpheye dair net kanıt olmasa da PeckShield güvenlik ekibi tarafından yapılan açıklamada saldırganın adresinin daha önce Bondly’nin cüzdan adresinden transfer aldığı belirtildi. Şimdi ise bütün gözler Bondly ekibine çevrildi.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Bitcoin Borsası Coinbase, Bu 3 Altcoin’i Vadelide Listeleme Kararı Aldı!

Kısa bir süre önce gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Coinbase, vadeli altcoin listelemelerine…

15.02.2024 - 20:14

Ünlü Yatırım Danışmanı, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu! İşte Sözleri..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle de yükselişlerine devam ediyor. Tam 6 aydır…

15.02.2024 - 19:16

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Yükselişe Geçti, VanEck’ten Güzel Haber Geldi!

Son dakikalarda lider kripto para birimi Bitcoin'deki (BTC) yükselişler yeniden hızlanmış gibi gözüküyor. 52.800 dolara…

15.02.2024 - 17:56

SON DAKİKA: ABD’de Öncü İşsizlik Verisi Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarının gündeminde yer almaya…

15.02.2024 - 16:36

ABD Kongre Üyesi Emmer, Bitcoin’i (BTC) ve Altcoin’leri Savundu!

Minnesota Cumhuriyetçi bir kongre üyesi Tom Emmer, ABD Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'ne (OFAC)…

15.02.2024 - 15:42

QCP Capital, Bitcoin’deki Yükselişlerini Sebebini Açıkladı! BTC’de Ralli Devam Edecek mi?

Kripto para sektöründe son dönemlerde sert yükselişlerin yaşandığı gözlenmekte. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

15.02.2024 - 14:20