Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT) İçin Her Şeyi Değiştirecek Güncelleme Sonunda Geldi

Ethereum’un (ETH) en büyük rakibi olarak görülen ve bizzat Ethereum kurucu ortağı tarafından geliştirilen Polkadot, önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Polkadot’un ölçeklenebilirliği için altın değerinde olan parachain teknolojisi, yan ağ Kusama’da aktif edilmeyi bekliyor.

Polkadot, Büyük Güncellemeye Hazır

Polkadot ve Kusama’nın üreticisi Gavin Wood, blog gönderisinde yaptığı bir açıklamada Polkadot’un dördüncü ve aslında ana ağ öncesi son aşamasına giriş yaptığını ifade etti. Polkadot kendi ana ağına tam olarak geçiş yaptığında Kusa ağında parachainleri kullanabilecek. Kusama, Polkadot’un test ağı gibi görülüyor ve büyük bir güncelleme ilk olarak bu ağa geliyor. Kusama ağında bir sorun yaşanmaması durumunda ise Polkadot kullanıma hazır oluyor.

Polkadot’un arkasındaki Parity Technologies tarafından yapılan açıklamada Polkadot 0.9 versiyonunun Kusama için hazır olduğu belirtildi. Bu da çok yakın bir tarihte parachain müjdesi alabileceğimize işaret etmekte. Gavin Wood, Kusama ağındaki testler bittikten sonra bunun Polkadot üzerinde de yapılmasının kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini ifade etmişti.

Ağustos ayından beri devam eden bu güncellemeye yönelik çalışmalar ilk olarak Rococo test ağındaki adımlar ile ilerletilmişti. Polkadot ağına parachain desteğinin gelmesi için ilk olarak 2021’in ilk çeyreğine tarih verilse de Rococo test ağından kaynaklı sorunlar yaşandı. Şimdi ise her şey hazır gözüküyor.

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17