Bitcoin (BTC)

Peter Schiff, Bitcoin’e (BTC) ve Destekçilerine Ateş Püskürdü!

Bitcoin karşıtlığı ile bilinen ünlü ekonomist Peter Schiff, altına karşı olan olumlu tutumuyla tanınıyor. BTC’in asla altının yerini alamayacağını her zaman dile getiren Schiff, doların tek rakibinin altın olduğunu söyledi. Gün içinde Bitcoin’in sert düşüşünden sonra bir dizi twit paylaştı.

Shiff, Bitcoin’e şimdiye kadar neden yatırım yapmadığı ve yapmayacağını şöyle dile getirdi:

“Gerçekten biraz Bitcoin satın alacak olsaydım, ne zaman satacağımı nasıl bileceğim? Cevabınız asla satmamaksa, ilk başta satın almanın anlamı nedir?”

CNBC’de Squawk Box’ın ortak sunucusu Amerikan haber spikeri Joe Kernen’e de gönderme yaparak, vergi konusunda IRS’yi yetkilendirmek adına çok hevesliler. Bunun altında yatan sebebi şöyle yorumladı: ”Vergi kaçakçılığında rahat hareket edecekler ve büyük şirketlere ve zenginlere yararlı olan bu düzenlemede olan yine küçük işletmeye olacak.”

Joe Kernen’inde sıkı Bitcoin destekçilerinden olduğu biliniyor. BTC’yi savunmak için FED başkanı Jim Bullard’ın sözlerini paylaştı;

Bitcoin, dolar veya birincil rezerv para birimi statüsü için herhangi bir tehdit oluşturmuyor.

Dolar rezerv para statüsüne yönelik en büyük tehdidin FED’in kendisinden geleceğini belirterek, doların birincil rakibi ve tahtının tek varisi altındır.

Birçok ünlü isme de gönderme yaparak, Bitcoin kült üyeleri gözlerine lazer ışınları koymak yerine Bitcoin’lerinin bir kısmını satmalılardı. Bu lazer gözler hareketiyle 100 bin dolar hedefine odaklanırken yaptığı düşüşlerle, Bitcoin her zamankinden daha fazla sıfıra yaklaştı. Lazer gözler başlangıçta planlanandan daha uzun süre kalacak gibi görünüyor. Bitcoin’i sürekli yükseltmeye çalışanlar, küçük yatırımcılara fiyat yükseldikçe oynaklık olmayacağının garantisi verdi ama dün ve bugün yüzde 20’ye yakın düşerek şok etkisi yarattı. 

Shiff son twitinde ise Teslanın alımı üzerinden Elon Musk’a yüklendi:  

ElonmuskBitcoin satın almak için 1.5 milyar dolarlık hissedar parası harcadığını duyurduktan iki hafta sonra, Tesla hissesi, Ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %20 düşüşle ayı piyasasına girdi. Musk’ın Bitcoin alımını açıkladığından bu yana Diğer CEO’ların muhtemelen izleyeceği bir örnek yol olmadığı  ortaya çıkmıştır.”

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07