Bitcoin (BTC)

Peter Brandt, “Bitcoin, Hodl Yapmaya Uygun Bir Ürün Değil”!

Başarılı yatırımcı Peter Brandt, kripto para yatırımcıların fazlaca tercih ettiği “HODL” yatırım yöntemini Bitcoin üzerinden yorumladı.

Uzun yıllardır kripto piyasasında yatırımlarına ve analizlerine devam eden Peter Brandt, Bitcoin’in neden hodl yapıldığını anlamadığını söylüyor.

Bitcoin’in 11 yılda 4 kere %80 oranında düşüş yaşadığını bildiren Peter, bu düşüşlerden önce satmayıp hodl yapmamız halinde, tekrar ana paramızı çıkartmak için %400 yükseliş olması gerektiğini söylüyor.

İnsanların neden zararda beklediğini ve zararları bittiğinde satış yapıp piyasadan ayrıldığını bilmediğini aktaran Peter, Bitcoin üzerinde hodl yatırım yönetimle yatırım yapmanın saçmalıktan ibaret olduğunu savunmakta.

Peter, kripto para yatırımcılarının yükselişi kaçırma korkusuyla satış yapmadığını söylerken, trade yapmanın özellikle kripto piyasasında çok karmaşık olduğunu kabul ettiğini vurguluyor.

Yatırımcıların daha güvenli olarak gördüğü hodl yöntemine başvurduğunu aktaran Peter, trade yapmasalar bile Bitcoin zirveye ulaştığında satılması gerektiğini söylemekte.

Bitcoin’in zirvelerinin kolayca tespit edilebildiğini söyleyen başarılı analist, resmi Twitter hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

“BTC’yi elinde tutmanın hayranı değilim Bitcoin, 11 yılda 4 olmak üzere %80 düşüş geçmişine sahip. ATH’ye dönmek için her seferinde %400’e ihtiyaç duyar.”

“Aynı parayı tekrar tekrar kazanmak zorunda kalmaktan nefret ediyorum. İlk kez yeterince zor. Tamam! troller saldırın!”

Aynı parayı tekrar kazanmaktan nefret ettiğini aktaran Peter, zaten ilk kez kazanmanın yeterince zor olduğunu düşünüyor.

Başarılı analist, Bitcoin’in bir din olmadığını söyleyerek, piyasanın zirve seviyelere ulaştığında hodl yapmak yerine satış yaparak kar elde edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Efsanevi trader zirve seviyelerde satış yapmayıp %80 düşüşü ise göze alan yatırımcıların yatırım yöntemini anlamadığını sözlerine ekliyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09