Peru, Bu 3 Ülkenin Yardımıyla Dijital Parasını Çıkarıyor

Bitcoin’in (BTC) benimsenmesi artıkça, kripto para ve dijital paraların kullanımı da ülkeler tarafından hızla artıyor. Çin devleti, BTC ve kripto para birimlerine yasak getirse de buradaki açığı, merkez bankasının dijital para birimi (CBDC) olan yuan ile kapatmaya çalışıyor.

Diğer yandan Avrupa Birliği kendi dijital para birimi olan euro’yu piyasa sürmek için çalışma başlattıklarını duyurmuştu. Hali hazırda Ukrayna, Rusya, Nijerya, Hindistan ve Türkiye gibi ülkeler de CBDC çalışmalarını sürdürüyor. Blockchain, Bitcoin, kripto paralar ve dijital para alanında geride kalmak istemeyen Peru ise CBDC çalışmalarına 3 ülke ile beraber başladığını açıkladı.

Peru merkez bankası başkanı Julio Velarda, Peru’nun merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geliştirmek için küresel yarışa gireceğini duyurdu. Peru, CBDC geliştirmek için Singapur, Hindistan ve Hong Kong gibi ülkelerle ortaklık yaptı. 16 kasım tarihinde Lima’da iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya gelen Peru Merkez Bankası Başkanı Julio Velarde şunları söyledi:

”Sanırım önümüzdeki bir kaç yıl içinde dünyada ödeme sistemi tamamen değişecek. Hatta ekonomik ve finansal sistemde de köklü değişimler olacak.

Peru olarak sisteme entegre olmak amacıyla erkenden tedbirimizi almayı hedeflemekteyiz.”

Velarde, CBDC alanında Peru’ya yardımcı olmak maksadıyla Hindistan, Singapur ve Hong Kong da dahil olmak üzere gelişmiş ülkelerin merkez bankaları ile ortaklık yapacaklarını söyledi.

”Bu alanda ilk adım atan olmadığımızı biliyorum. Fakat, son ülke de biz olmayacağız. Bu alanda bir numara olmak için yeterli bilgi ve birikime sahip değiliz.

Bunun için Hindistan, Singapur ve Hong Kong merkez banları ile iş birliği yapıyoruz. CBDC konusunda Meksika ve Brezilya’nın gerisinde olmamıza rağmen, en azından kendi seviyemizdeki ülkelerden daha ilerideyiz.”

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05