Analiz

Parachain’de Sona Yaklaşılırken Polkadot Rekor Kırdı! – DOT Teknik Analizi!

Ekim ayı itibariyle Polkadot (DOT) ağında uzun süredir beklenen Parachain projesi için önemli gelişmeler yaşanırken, DOT fiyatı yükseliş trendine girdi.

Gelen açıklamalarda Parachain lansmanının 11 Kasım’da gerçekleşeceği belirtilirken bu duyuru, DOT fiyatında %34’lük bir sıçrama sağlattı. O günden sonra parça parça bilgileri gelmeye başlayan Parachain projesi, DOT yatırımcılarını heyecanlandırırken yeni bir açıklama daha geldi.

Twitter üzerinden yapılan duyuruda Parachain kayıt ve kitle kredilerini etkinleştirme işlemlerinin Polkadot konseyi tarafından geçtiği ve kararın halk oylamasına kaldığı belirtiliyor. Halk oylamasından da geçilmesi halinde Parachain ekiplerinin4 Kasım’da işlemlere başlayacağı söyleniyor. Bu açıklamayla birlikte yeniden yükselen DOT, yeni bir rekor kırarak yayın saati itibariyle 51.30 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Boğa Bayrağı Çalışıyor!

Günlük grafikte Eylül ayında 38.77 doları zirve seviyesi yerine koyan DOT, sonrasında yaşadığı %32’lik düşüş trendini 29 Eylül’de sonlandırarak yükselişe geçti.

Bu yükseliş trendi doğrultusunda bir ayda %90 yükselen DOT, Ekim’de ilk gelen Parachain haberiyle yaşadığı yükselişi devam ettiriyor. Bu yükseliş atağının ardından iki haftadır yatay bir seyir izleyen DOT, yükselişi işaret eden boğa bayrağı formasyonu oluşturdu. Bugün itibariyle bu formasyonu yukarı yönlü kıran DOT, ilk direnç seviyesi olan 49.62 dolar üzerinde kalmaya çalışıyor.

Polkadot (DOT) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu direncin desteğe dönmesiyle DOT fiyatının formasyon hedefi olan 57 dolar üzerine atması bekleniyor. Bu yükseliş sırasında 53 doların ara direnç olması beklenirken 56.32 – 57.23 dolar aralığının aşılması DOT’da büyük yükselişleri peş peşe getirebilir.

Yatırımcıların FOMO’ya kapılmadan bu tarz yükselişlerde desteğe dönen dirençlerden veya geri çekilmelerden alım yapmasının doğru olacağı düşünülüyor. Yani bu noktada DOT için 49.62 doların üzerindeki mum kapanışlarında alım yapılarak bu seviye altında stoplu bir şekilde takip edilebilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40