NFT

OpenSea’den Korkutan NFT Açıklaması: Kullanıcı Verileri Çalındı!

Kripto para sektörünün en büyük NFT alım satım platformu konumundaki OpenSea, büyük bir şoka neden oldu. OpenSea‘nin resmi hesabından yapılan açıklamada, platformun e-posta hizmeti sağlayıcısı Customer.io‘nun büyük bir soruna yol açtığı vurgulandı.

OpenSea Verileri Çalındı

OpenSea’nin e-posta hizmeti sağlayıcısı içerisinde çalışan bir kişinin hiçbir izin olmadan OpenSea’nin e-posta veri tabanını indirip bunu üçüncü bir parti ile paylaştığı aktarılıyor. OpenSea bu olayı doğruladı ve OpenSea’nin veri tabanındaki bütün e-posta adreslerinin çalındığını ifade etti.

OpenSea bu konuda kullanıcılara ise bir dizi uyarıda bulundu ve olası hacklenme durumlarına karşı neler yapılabileceğini ortaya koydu.

Hesabının çalındığı kesinleşen kullanıcılara “Opensea.io” üzerinden e-posta geleceği belirtilirken asla “Opensae.io, Opensea.org, Opensea.xyz” gibi varyasyonlardan iletişime geçilmeyeceği vurgulandı.

OpenSea ekibi gönderilen e-posta onlara ait olsa bile bundan asla hiçbir şeyin indirilmemesi gerektiğini vurguladı. Hiçbir zaman kullanıcılardan e-posta ile cüzdan adreslerini doğrulamalarını istemeyeceğini de aktaran OpenSea, bu olası kötü amaçlı girişimin de önüne geçti.

Customer.io ile ilgili bu olayın da kolluk kuvvetlerine aktarıldığını ifade eden OpenSea, büyük tepki çekti.

Bazı Twitter kullanıcıları ise e-postayı aldıklarını gösterdikten sonra cüzdanlarındaki bütün fonların çekildiğini rapor etti. Bu olayın doğruluğu ise henüz teyit edilmedi ve hacklenme durumu olup olmadığı kesin olarak bilinmiyor.

En Son Yazılar

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Gelen haberler, ekonomi verileri ve yetkili bazı kişilerin açıklamaları, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

04.02.2024 - 22:33

Büyük Yatırımcılar Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider…

04.02.2024 - 21:06

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yatırımcıların gözleri artık yeni haftada yaşanacaklara…

04.02.2024 - 19:20

Bu Altcoin’de Kilitler Açıldı, Binance’e Yüklü Transferler Gerçekleştirildi!

Kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyen birçok gelişme bulunmakta. Büyük yatırımcıların yüklü satışlar veya alışlar yapması,…

04.02.2024 - 18:04

Popüler Analist: Ethereum (ETH) Bu Seviyeyi Kaybetmezse, Sert Yükselecek!

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Michael Van De Poppe, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

04.02.2024 - 15:45

Bu Altcoin’de Ani Düşüş Yaşandı, Ekip Açıklama Yayınlamak Zorunda Kaldı!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle satıcıların yoğunlukta olduğu ve haftalık kapanışlar öncesinde düşüşlerin yaşandığı görülüyor.…

04.02.2024 - 13:37