Haberler

Öncü Kripto Para Birimi Bitcoin (BTC) Aldıklarını Düşünerek Yanlış Coin Aldılar ve BTG Fiyatı Fırladı!

Kripto para dünyası daha geniş kitlelere yayılmasını sürdürürken kripto paralar ile yeni tanışan yatırımcılar arasında bazı yanlış anlaşılmalar da rastlanabilen durumlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumlardan sonuncusu küresel kripto para borsalarından biri olan Gemini üzerinde gerçekleşti.

2017 yılında bir numaralı kripto para birimi Bitcoin’in hard fork’u ile ayrılan Bitcoin Gold (BTG), ortaya çıktığı ilk günden beri pek tercih edilen bir coin olmadı. Fakat bu durum bir anda değişiklik gösterdi. Bu değişimin sebebinin ise isim benzerliği ile meydana gelen yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıktı.

Güney Amerika ülkesi Brezilya’nın ünlü yatırım bankası olan BTG Pactual, Bitcoin fonu oluşturduğunu açıkladı. Ayrıca oluşturulan fon için ünlü Winklevoss ikizlerinin kripto para borsası Gemini üzerinde saklanması adına dijital ekip kurulduğunu da kamuoyu ile paylaştı. Bu açıklamadan sonra isim benzerliğinden dolayı BTG yani Bitcoin Gold bir anda kripto para severlerin hedefi haline geldi.

250 milyon doları aşan işlem hacimlerine ulaşan Bitcoin Gold, son bir haftada %173 oranında bir artış yaşayarak kendi rekorunu kırıp 113 dolardan işlem gördü. Bitcoin’in bir hard fork’u ile oluşan Bitcoin Gold’un bu atağı birçok kesimde yoğun bir merak uyandırdı.

Kripto para dünyasından çeşitli isimleri podcast’inde konuk eden ünlü sunucu Anita Posch da yaşanan bu durum hakkında görüşlerini açıkladı:

“Bitcoin Gold ucuz, Bitcoin değil! yatırımcıların bu hatalara düşmemesi gerekiyor.”

Posch’un yanı sıra olayın arka planına hakim olmayan yatırımcılar Bitcoin Gold’un yükselişinden sonra diğer Bitcoin fork’larının da yükseleceğini düşünüyorlar..

En Son Yazılar

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

13.02.2024 - 15:19

Bitcoin’de (BTC) ABD Enflasyon Verileri Bekleniyor! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle gözler ABD enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. ABD Tüketici Fiyat Endeksi…

13.02.2024 - 14:05

Bir Kripto Balinası Borç Alıp Ethereum (ETH) Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

13.02.2024 - 13:05

Eski PayPal CEO’su Thiel, Bitcoin ve ETH’ye Yatırım Yaptı! İşte Miktarı..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum (ETH), son yıllarda geleneksel finans…

13.02.2024 - 12:24