Bitcoin (BTC)

Önce Elon Musk, Şimdi ise TRX Ceo’su Justin Sun’dan Çin ve Bitcoin Yorumu!

Dünyanın en zengin isimlerinden olan Tesla CEO’su Elon Musk, kripto para sektörünü son dönemde bir hayli meşgul eden Çin yasakları hakkında konuştu. Musk, 28 Eylül tarihinde katıldığı konferansında, Çin hükümetinin kripto para yasaklarını ele aldı.

İki Ünlü İsimden Kripto Para ve Çin Yorumu

Musk’ın açıklamalarına bakıldığında ise kendisinin direkt olarak Çin hükümetini kripto paraları sevmemekle suçladığı görülüyor. Çin içerisinde ciddi yatırımı bulunan ve Tesla üretiminin büyük bir kısmını oradan yapan Musk, Çin Komünist Partisinin kripto paralara karşı düşmanca yaklaştığını ifade etti. Musk’a göre bunun temel sebebi ise kripto paraların merkezi hükümete bir tehdit oluşturması.

“Bence kripto paralar merkezi hükümetlerin gücünü azaltmaya hedefli ve onlar bunu sevmiyorlar. benim tahminim bu.”

Musk, hükümetlerin kripto paraları kontrol edememesinden dolayı aslında bunun değerli olduğunu ifade ederek, bütün temelin buna dayandığını ifade etti. Kripto paraların yok edilemeyeceğini ifade eden Musk, kripto paralar için uzun vadeli hedefler bulunduğunun da altını çizdi.

Ünlü ismin bu açıklamalarına ise Justin Sun farklı bir yönden destek verdi. Sun, “tarih yazanlar insanlardır” ifadesi ile aslında hükümetlerden çok halkın önemine değindi.

Sun, daha önce tarih alanı ile ilgili çalışmalar yaptığını belirterek, modern Çin tarihinden alınacak dersleri açıkladı. Ünlü isme göre bir ideoloji ne kadar güçlenirse ve tabanı kuvvetlenirse, bunun gelecekte kendine yer edinmesi de o kadar kolaylaşır.

Kripto paraları da bir ideoloji olarak tanımlayan Sun, kripto para sektörünün şu an paraya, popülerliğe ve teknolojik gelişmeye sahip olduğunu vurguladı. Sun’a göre kripto para sektörünün ideoloji haline gelmesi için gereken tek şey ise bir devletin buna savaş açması ve halk birleşmesinin yaşanması.

En Son Yazılar

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09