Bitcoin (BTC)

Önce ABD, Sonra Çin ve Şimdi Rusya’dan Sert Kripto Para Açıklamaları

Kripto para sektörüne yönelik darbeler ilk olarak Çin ile başladı ve devamında ABD ile resmen ivme kazandı. Çin’in kripto para madencilerine yönelik uyguladığı yasaklar sonrasında ABD Senatosu ise kripto para yatırımcılarını oldukça zor duruma düşürebilecek bir yasa taslağı üzerinde görüşmeleri başlattı.

Rusya Merkez Bankası Yöneticisi Uyardı

Söz konusu duruma şimdi de Rusya’dan gelen bir açıklama eşlik etmekte. Rusya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Sergey Shvetsov, lider kripto para birimi Bitcoin’i bir ponzi yapısına ve piramit şemasına benzetti. Yönetim kurulu üyesi, bütün yatırımcıların Bitcoin’den uzak durması gerektiğini vurguladı ve buna para yatırmanın riskli olduğunun altını çizdi.

Shvetsov, konu hakkında yaptığı açıklamada bütün yatırımcıların buna karşı dikkatli olması gerektiğini ifade ederek Bitcoin’in regüle edilmeyen bir varlık olduğunu vurguladı.

“Bir kişi bitcoin alırken aslıdna mayın tarlasına giriyor ve burada kendinden başka güveneceği kimse yok ve kimse onu koruyamaz.

rusya federasyonu tarafından korunmuyorsanız burada yürümeye gerek yok ve burada paranız kolaylıkla sizden alınabilir, siz de bu konuda bir şey yapamazsınız.”

Bitcoin’in teknolojik bir finansal piramit olduğunu ifade eden yönetim kurulu üyesi, Rusya olarak birçok sitenin kapanmasını sağladıklarını ve bankaların ödeme yapmasını bile engellediklerini ifade etti. Ancak buna rağmen bazı dolandırıcılıkların hızlı ortaya çıktığını ve kişilere yardım edilemediğini belirten Shvetsov, yatırımcıları bizzat uyardı.

Yorumları Göster

  • Ben bunu kripto paranin fransiz ihtilaline benzetiyorum, degisimin onunde duramazsiniz, yillardir ulkeler paralariyla guc gosterisi yaptilar, paralariyla insanlara hukmettiler, simdi sira insanlikta, devletler istedigi Kadar konussun,ruzgara karsi ayakta durmanin anlami yok, yelken ac ve devam et

  • Ben bunu kripto paranin fransiz ihtilaline benzetiyorum, degisimin onunde duramazsiniz, yillardir ulkeler paralariyla guc gosterisi yaptilar, paralariyla insanlara hukmettiler, simdi sira insanlikta, devletler istedigi Kadar konussun,ruzgara karsi ayakta durmanin anlami yok, yelken ac ve devam et

  • Bence ok yaydan cıktı bu saaten sonra cripto paraların önünde hiç bir ülke duramaz insanlardan talep olduktan
    sonra nereye yaşak koyacaksın yeni dünya düzeni ve yeni paralar konu bu.

  • Teknoloji ve yeniliğin önünde durulamaz. Cripto piyasasına destek olan kullanan ülkeler kazanacaktır. Köstek olanlar ise çok pişman olacaklar.

  • Şu haberleri yumuşatarak paylaşın piyasa yok olmuş gibi haber yapiyosun short işlem actiniz sanirim rusyanin bimem kimi cok umrumuzdaydi kac trilyonluk piyasadan bahsediyoruz bitane it konustu diye bu piyasa yok olmaz

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 50 Bin Dolara Yükseldiği Gün, En Çok Artan Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yeni hafta fazlasıyla iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni…

13.02.2024 - 00:45

SON DAKİKA: Franklin Templeton, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Franklin Templeton isimli varlık yönetim şirketi, spot Ethereum ETF başvurusu…

12.02.2024 - 23:39

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek…

12.02.2024 - 23:15

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Yeni Launchpad’ini Duyurdu! Fiyat Tepki Veriyor..

Son dakikalarda dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan BakerySwap (BAKE), yeni launchpad'ini…

12.02.2024 - 22:23

Ark Invest CEO’su: Bitcoin ve Ethereum Dışındaki Kripto Paraların ETF’leri Onaylanmayabilir!

Dev varlık yönetim şirketi Ark Invest'in CEO'su Cathie Wood, kısa bir süre önce kripto varlık…

12.02.2024 - 21:38

Crypto Capo: Bitcoin Düşüşe Geçecek Ama Altcoin’ler Yükselecek!

Kripto para sektörünün en çok tanınan analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, kısa bir süre…

12.02.2024 - 21:07