Ethereum (ETH)

Norveç Hükümeti, Ethereum Tabanlı Bu Ürünü Kullanmaya Başlıyor!

İlk kez bu kadar büyük bir ülke, kapsayıcı ve demokratik ticareti güçlendirmek için tamamen yeni bir finansal piyasa türü oluşturan Ethereum ve ürünlerini kullanmaya başladığını duyurdu.

Web3 geliştiricisi ve Symfoni protokolünün kurucusu Jon Ramvi, kamu hizmetlerine Ethereum (ETH) ürünlerinin ne kadar kolay entegre edilebileceğini anlattığı bir tweet dizisi oluşturdu.

Bu yeni platform, Norveç vatandaşlarının henüz halka açılmamış şirketlerin (“liste dışı şirketler”) hisselerine erişmesine izin verecek. Platform üzerinde maksimum kaynak verimliliğinin sağlanması için ise Ethereum tabanlı katman iki çözümü Arbitrum’dan yararlanılacağı paylaşıldı.

Bu hisseler, Ethereum tabanlı ERC1400 coinleri olarak üretilecek. ERC1400 coinlerinin ERC20 ve ERC721’in bir kombinasyonu olduğu biliniyor.

Önde gelen Ethereum geliştirici stüdyosu ConsenSys ise, ERC belirteçlerinin bu yönde kullanılmasına katkıda bulunduğu öğrenildi.

Başka bir Ethereum tabanlı, merkezi olmayan bir veri depolama ve aktarım platformu olan Ceramic, kullanıcıların kişisel verilerini GDPR ile uyumlu bir şekilde işlenmesine yardımcı olacak.

Yapılan bu hamleler kripto sektörünün benimsenmesinin artışı için çok büyük bir fırsat olarak görülüyor. Dijital varlıklara yönelmeye devam eden hükümetler, sektörün gelişmesine yardımcı olmakta.

Her ne kadar Ethereum kripto piyasası için çok önemli bir ürün olsa da, devletler bazında böyle bir ehemmiyetinin olmadığı görülüyordu. Atılan bu hamleler ise lider altcoinin tüm dünyada benimsenmesine olanak sağlayabilir.

En Son Yazılar

Kripto Borsalarından Son Süreçte 800 Binden Fazla Ethereum (ETH) Çekildi!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Ethereum (ETH) her…

25.02.2024 - 22:13

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle gelen haberler kripto…

25.02.2024 - 20:59

Robert Kiyosaki: Yatırımcılar Bitcoin (BTC), Altın ve Bu Ürünü Satın Almalı!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

25.02.2024 - 19:40

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kilit açılımları kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Birçok altcoin kilit açılımları nedeniyle satış baskısı ile…

25.02.2024 - 17:56

ABD’li Dev Hedge Fonu Kurucusu, Bitcoin ve Altcoin Piyasasını Yorumladı!

Amerika merkezli en önemli hedge fonu şirketlerinden bir tanesi olan Pantera Capital'in kurucusu ve yöneticisinin…

25.02.2024 - 16:08

Bu Kripto Projesinin Ekibi Dolandırıcı Çıktı, Ethereum (ETH) Hırsızlığı Yapıldı!

Kripto para sektöründe bir süredir Blast ekosistemi üzerinde geliştirilen projeler dikkat çekiyor. Önümüzdeki süreçte Blast'ın…

25.02.2024 - 13:50