Altcoin

NFT Balinası Hacklendi! Yüz Binlerce Dolar Nasıl Çalındı?

Kripto para sektörünün en ünlü NFT sanatçılarından olan ve aynı zamanda koleksiyon yapan Pranksy, büyük bir saldırıya uğradı. NFT sektörünün en aktif isimlerinden birisi olarak görülen Pranksy, 97,67 ETH’lik bir kayıp yaşadığını açıkladı ve bu 341.000 dolara tekabül ediyor.

Popüler sanatçı Banksy’nin internet sitesinin çalınmasından ve bunun sahte bir NFT satışı yapmasından sonra böyle bir durum yaşayan Pranksy, ilginç bir şekilde paranın ise iade edildiğini belirtti.

Pranksy ilk olarak 31 Ağustos tarihinde Banksy’nin resmi internet sitesinin bir NFT satışı yaptığını fark etti. OpenSea üzerinde yapılan bu satışa katılan Pransky, 87 ETH ödeyerek bir NFT’yi satın almak istedi.

NFT Satışında Hack!

Söz konusu teklif kabul edildi ancak daha sonra OpenSea sitesine yönlendirme yapan bağlantı silindi ve NFT yatırımcısı bunun sahtekarlık olabileceğinden endişe etti. Bu olaydan 1 saat sonra ise Pransky’nin dolandırıldığı ortaya çıktı.

Pranksy, bağlantının resmi siteden kaldırıldığını ve 97,69 ETH’nin çalındığını ancak bunun ilginç bir şekilde geri gönderildiğini belirtti. Pransky, hackerı bulduğunu ve onu Twitter üzerinden takip bile ettiğini belirtti. Bunun hackerı iadeye zorlamış olabileceğini belirten Pranksy, iade yapıldığı için mutlu olduğunun da altını çizdi.

Banksy’nin sözcüsü ise sanatçının hiçbir şekilde NFT satışı yapmayacağını ve aslında sitenin saldırıya uğradığını vurguladı. Pransky, bu ETH teklifinin aslında kendisinin ilk teklifi olduğunu ve bunu arttırmayı bile planladığını ifade etti. Sonuçta kazanan ise %2,5 komisyon alan OpenSea oldu.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09