Haberler

Myanmar Hükümeti Resmi Para Birimi Olarak Tether’i (USDT) Seçti!

Myanmar’ın derin devleti Ulusal Birlik Hükümeti (NUG), stable coin Tether’i (USDT) resmi para birimi olarak ilan ettiğini açıkladı. Ceza evinde bulunan Aung San Suu Kyi tarafından yönetilen NUG, bundan sonra ülkenin resmi para birimi olarak, ABD dolarına endeksli kripto para birimi USDT’nin kullanılması için talimat verdiklerini açıkladı.

CNBC’nin yapmış olduğu habere göre Ulusal Birlik Hükümeti USDT’yi, darbe ile başa gelen mevcut askeri rejim hükümetini devirmek için yapılan bağış kampanyasında kullanmayı planlıyor.

Ulusal Birlik Hükümeti’nin Maliye Bakanı Tin Tun Naig, yapmış olduğu açıklamada; ”NUG’un hizmetlerini, ticaretini, çalışmalarında gerekli olan finansal desteğe daha hızlı ve güvenli erişim sağlamak için USDT’yi resmi para birimi olarak kabul ettik.” dedi.

Naig, USDT’nin kullanımı için teknik alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılacağını ve derhal kullanıma başlanacağını da sözlerine ekledi.

Myanmar’da daha önce askeri darbe yapılmış ve sivil yönetimde bulunan bir çok lider ceza evine atıldığı biliniyor. Açık olarak belirtilmese de darbenin arkasındaki gücün Çin Hükümeti olduğu söyleniyor.

Çin ve ABD devletinin Pasifik’te yapmış olduğu güç gösterisi, bir çok ülkenin bağımsızlığına ve egemenliğine de büyük zararlar verebilmekte. Myamar’ın resmi hükümeti askeri darbe rejimi olsa da ülkede siyasi ve askeri birlik sağlanamadığından halk ikiye bölünmüş durumda.

Bu nedenle sivil yönetim olan Ulusal Birlik Hükümeti, darbe rejimini yıkmak için finansal hizmetlerde kullanacağı resmi para birimi olarak hızlı, güvenli ve değerli bir kripto para birimi olan USDT’yi tercih etti.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04