Haberler

Miami Belediye Başkanı, Bitcoin (BTC) Volatilitesinin Sorumlusunu Açıkladı: “Elon Musk”

Miami Belediye Başkanı Francis X. Suarez, küresel boyutlu bir TV kanalında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Elon Musk ve BTC’nin gösterdiği volatilite hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Suarez, kripto paralara ilgili bir siyasetçi olarak kripto gündemi içerisinde sık sık kendine yer bulan bir isim. Francis X. Suarez, yılın geçtiğimiz ilk çeyreğinde Bitcoin lehine söylemleri ve Miami şehrinde kripto paralar ile ilgili çalışmalar gerçekleştirme planları ile kripto para severlerin bir hayli dikkatini çekmişti.

Elon Musk, Volatilitenin Fitilini Ateşleyen İsim!

Francis X. Suarez, ilk olarak Bitcoin’in 2021 yılında yaşadığı volatilite hakkında açıklamalarda bulundu. Kripto para sever başkan, Twitter paylaşımları ile kripto para gündemini belirleyen ve adeta piyasalarda keskin fiyat değişimlerine sebep olan bir isim haline gelen Elon Musk için, volatilitenin başlamasının sebebi söyleminde bulundu.

Bir numaralı kripto para birimi BTC, Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.863 dolara ulaşmış daha sonrasında ise Mayıs ayında Elon Musk’ın, karbon emisyonunu gerekçe göstererek sahibi olduğu Tesla Motors bünyesinde Bitcoin kullamının kaldırıldığını duyurması ve Çin’de BTC madenciliği ile ilgili yaşanan olumsuz gelişmeler ile keskin düşüşler yaşamıştı.

Bitcoin, haberimizin hazırlanış saati ile piyasalarda 37.620 dolarlık fiyat seviyesinde işlem görüyor.

Suarez, Tesla Motors ve SpaceX sahibi Elon Musk’a hayranlık duyduğunu ancak paylaşımları ile Bitcoin ve diğer kripto para birimleri bu boyutta etkiler bir hale gelmesinin iyi hissettirmediğini söyledi:

“Bitcoin’de yaşanan volatilite, kendi kendine çözülmesi gereken bir durum ve yeterli işlem hacmi ile işlerin daha istikrarlı bir hal alacağını düşünüyorum.”

BTC Manipüle Edilmesi Kolay Bir Varlık

Miami Belediye Başkanı ayrıca, Bitcoin’in manipüle edilmesi kolay bir varlık olduğu söylemine hak verdi. Bir günde yedi milyondan fazla görüntülenen Bitcoin ile ilgili bir Twitter paylaşımının altında yine Elon Musk’ın söylemlerine ve hatta kendi videosuna bulunduğunu söyleyen Suarez, bunun aynı zamanda çok daha büyük kitlelerin kripto paralar ile ilgilenmeye başladığının göstergesi olduğuna inanıyor.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Bugün Yükselişe Geçti! İşte En Çok Artan Altcoin’ler..

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

08.02.2024 - 00:28

Bitcoin Son Dakikalarda 44 Bin Doları Aştı! İşte Apple Kurucusunun BTC Fiyat Tahmini..

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, lider kripto…

07.02.2024 - 23:22

ABD’deki Bazı Bankalar, Müşterilerinin Bitcoin (BTC) Satın Almasını Engellemeye Çalışıyor!

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kripto karşıtlığı ile tanınıyor.…

07.02.2024 - 22:14

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin Yakım Duyurusunu Paylaştı, Yükseliş Yaşandı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Gala (GALA), yeni bir yakım…

07.02.2024 - 21:12

49 Yıllık Analist: Bitcoin’de (BTC) Ralli Daha Yeni Başlıyor!

Finans piyasalarında yakından takip edilen bir isim olan Peter Brandt, dönem dönem kripto varlıkları da…

07.02.2024 - 20:55

SON DAKİKA: ARK Invest, Spot Ethereum ETF Başvurusunda Düzenleme Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre ARK/21 Shares, spot Ethereum ETF başvurusunda staking konusunda düzenlemeye gitti.…

07.02.2024 - 20:01