Haberler

Metaverse Şirketi Animoca Brands, 360 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı!

Metaverse evreninde NFT ve oyun yoluyla dijital mülkiyet satışı yapan Animoca Brans, son yatırım turunda yaklaşık 360 milyon dolar değerinde fon topladığını açıkladı.

Şirket, kısa süre önce twitterden yaptığı paylaşımda, yatırım fonunun tamamlandığını ve şirketin piyasa değerinin toplam 5 milyar doların üzerine çıktığını duyurdu.

Metaverse’nin Lideri Sandbox (SAND) 360 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Metaverse alanında en iyi başarı gösteren kripto para birimlerinden biri şüphesiz Sanbox (SAND) olduğu biliniyor. Son dönemlerde yaşanan matevarsa evrenine olan ilgi ile birlikte, SAND fiyatı da rekor seviyede yükseliş gerçekleştirdi.

Sandbox’un arkasında bulunan Animoca Brands şirketi, metaverse alanındaki başarının devamı için çıktığı yatırım turunda, yaklaşık olarak 360 milyon dolar topladığını söylüyor.

Animoca Brands yeni sermayenin, stratejik satın almalarda, ürün geliştirmede ve popüler fikri mülkiyet lisanslarını finanse etmek için kullanılacağını belirtmekte.

Yatırım turu, Liberty City Ventures öncülüğünde 10T Holdings, C ventures, Delta Fund, Gemini Frontier Fund, Gobi Partners, Greater Bay Area, Kingsway, L2 Capital, Mirae Asset, Pacific Century Group, ParaFi Capital, Parovident ve Investments Group gibi diğer yatırımcıların katılımı ile tamamlandı.

Animoca Brands, blokchain teknolojisi ve NFT’lerin kullanım yolu ile çevrimiçi kullanıcılara, dijital mülkiyet hakları getirerek merkezi olmayan metaverse evreni oluşturmaya çalışıyor. Şirket, yapmış olduğu çalışma ile yatırımcıların tüm sanal varlıklarının mülkiyet haklarını ve verilerinin gerçek dijital sahipliğini elde etmesini mümkün kılıyor.

Ayrıca, DeFi ve GameFi dahil olmak üzere bir çok alanda kripto varlıklarının birlikte çalışabilirliğini ve tüm katılımcılara daha adaletli olması açısından merkeziyetsiz bir metaverse evreni sunduğu söyleniyor.

NewZoo’dan alınan bilgiye göre oyun pazarının 2021 yılında 180.3 milyar dolar gelir elde ettiği belirtiliyor. Emergen Reserch’e göre ise metaverse pazar payının 2028 yılına kadar 829 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20