NFT

Metaverse, NFT ve GameFi Alanındaki En İyi 5 Proje!

Metaverse, NFT ve GameFi alanlarına yönelik kripto para projeleri piyasanın durumuna aldırış etmeden kazandırmaya devam ediyor. Kripto para piyasasının toplam değerinin 2 trilyon doların altına düşmesi ile Bitcoin başta olmak üzere, bir çok altcoin de ciddi değer kaybı yaşadı.

Ancak, öyle kripto para birimleri var ki düşse dahi yatırımcılar daha çok almak için bir biri ile kıyasıya yarışıyor. İşte büyük potansiyele sahip ve uzmanlar tarafından seçilmiş 5 GameFi, Metaverse NFT projesi.

Metaverse Projelerinin Yıldızları

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity (AXS), kullanıcıların gerçek para birimini dönüştürebilecekleri, AXS jetonları ile oyun içi evcil hayvanlar satın almalarını, üretmelerini ve ürettikleri evcil hayvanların ticaretine izin veren bir blockchain tabanlı çevrimiçi oyundur platformudur.

Oyuncular, oyun içinde kazandıkları kripto para birimlerini istediği zaman nakde çevirebilir. Axie Infinity oyun ekosisteminde iki tane kripto para birimi kullanılmaktadır. Smooth Love Potion (SLP), oyun içi işlemler ve ödüller için kullanılmakta. AXS ise tüm ekosisteme güç veren şirketin yerel kripto para birimidir. Bu iki kripto varlıkta Binance borsasında listelidir ve takas edilebilir.

Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA), Ethereum blok zincirinde oluşturulmuş bir metaverse projesidir. Proje, 2017 yılında çok oyunculu çevrimiçi oyunlar geliştirmek amacıyla ortaya çıktı. Ancak, 2021 yılında metaverse evrenine olan ilginin patlak vermesi sonucu büyük ilgi gördü. Decentraland Builder, kullanıcıların metaverse de 3 boyutlu oluşturabileceği binlerce nesneyi içerir.

Oyuncular Decentraland içinde inşa edilen sanal arsaları satın almak için kripto para borsalarını veya kripto para cüzdanlarını kullanabilir. MANA tokenin 2021 yılının en popüler kripto para birimlerinden biri olması çok da şaşırtıcı değil. Çünkü, ekosistem içerisinde MANA kripto para birimi kullanılmaktadır ve kullanıcılar her gün binlerce oyun içi NFT satın alıyor, satıyor veya üretiyor.

GALA (GALA)

GALA, Ethereum blok zincirinde oluşturulan ve kendi yerel kripto para birimine sahip Play to Earn (P2E) oyunudur. Mafia Wars ve Farmville gibi popüler oyunları geliştiren ve dahi piyasaya süren, önde gelen mobil oyun şirketi Zynga‘nın kurucularından olan Eric Schiermeyer tarafından 2019 yılında kuruldu. Oyunu halihazırda 1.3 milyon kişi oynuyor ve blokchain teknolojisi ile kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunulmak istendiği söyleniyor.

GALA kripto para birimi oyun içinde NFT ve oyun içi öğeleri satın almak için kullanılır. Gala One, en iyi oyunlarından birisi olan Town Stars‘ı piyasaya sürdü ve 2022 yılında piyasaya sürülmesi beklenen çok fazla oyun olduğu söyleniyor.

Sandbox (SAND)

Sandbox (SAND), kullanıcılara metaverse evreninde eşsiz bir deneyim yaşamasını amaçlar. Sınırsız sayıda inşa edebilecekleri galaksiler ve keşfedebilecekleri bir çok alanı kullanıcılara sunar. İlk başlarda bir PC ve mobil oyun olarak piyasaya çıktı.

Ancak, ana şirketi olan Animoca Brands, daha sonra kripto ve NFT’ler tarafından desteklenen bir blockchain oyun ekosistemi haline getirdi.

Sistemde bulunan oyuncular Sandbox metaverse evreninde manzara, oyun ve merkeze erişmek için kendi karakterlerini oluşturur ve tasarlar. Üretilen dijital nesneler Sandbox Marketplace‘te SAND karşılığında satılabilir. Ekosistem içi kullanılan kripto para birimi SAND’dir. Sandbox, diğer oyun platformlarından farklı olarak kullanıcıların ücretsiz ve kolay tasarım araçlarını kullanarak her şeyi kişiselleştirmesine izin veriyor.

FireZard (ZARD)

FireZard, Binance Smart Chain (BSC) ağına dayanan ve üst düzey teknolojiyi benimseyen yeni bir Play to Earn (P2E) oyunudur. Yatırımcıları anında ödüllendiren ilk Trading Card oyunudur. Oyun biçimi, kullanıcıların bir biri ile rekabet etmesini sağlayan 5 büyük ejderha çevresinde dönmekte. Her FireZard NFT Kartı bir ejderhayı temsil eder ve kendi nadir özelliklerine sahiptir.

Kartlar sadece koleksiyona özel tasarlanmamıştır. Aynı zamanda 0.1 BNB’den 5 BNB değerine sahip her şeyi kazanma şansı verdiği söyleniyor. Oyun içinde kullanılan iki kripto para birimi vardır. Bunlar, ZARD ve FLAME‘dir. Oyun içi her türlü nesneyi bu iki kripto varlık ile takas edebilirsiniz.

En Son Yazılar

İşte Bitcoin ve ETH’deki Yükselişlerle Uçuşa Geçen Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

28.02.2024 - 00:20

Bitcoin Borsası Coinbase’den, Kritik BNB Smart Chain ve Polygon (MATIC) Hamlesi Geldi!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, yeni genişletilmiş…

27.02.2024 - 23:32

Bir Balina Her Fırsatta Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Tüm Alım Satımları..

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

27.02.2024 - 22:28

Justin Sun, HTX Cüzdanındaki Bitcoin (BTC) Bakiyesini Açıkladı!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, piyasanın…

27.02.2024 - 21:26

Dev Bitcoin Borsası, Bu Yapay Zeka Altcoin’ini Listeleme Kararı Aldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan OKX, aldığı kararlarla…

27.02.2024 - 20:29

Bitcoin Ayısı Capo: BTC’deki Yükselişler Boğa Tuzağıdır, Sakın İnanmayın!

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 57.400 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş yaşamayı…

27.02.2024 - 19:22