NFT

Metaverse Nedir? – Nasıl Arsa Satın Alınır?

Metaverse furyası kripto para sektörünün bir numaralı gündem konusu olurken, bir çok kişi de internetin geleceği olarak görülen bu alana şimdiden yatırımlarını yapmak istiyor. Teknoloji dünyasının geleneksel yapısını alt üst eden bu sektör, devletlerin, kurumsal şirketlerin ve bireysel yatırımcıların son zamanlardaki en çok üzerinde araştırma yaptığı bir alan haline gelmiş durumda.

Metaverse Nedir

Metaverse’ü, paralel evren olarak tanımlamak çok manidardır. Çünkü, dünya üzerinde bulunan her şeyin dijital versiyonunu metaverse evreninnde oluşturmak mümkündür. Peki, metaverse nerede, nasıl, kim tarafından inşa ediliyor? sorularına yanıt arayalım..

Blockchain teknolojisi üzerinde geliştirilen kripto para projeleri aracılığı ile bir çok geliştirici sanal arazi veya gayrimenkul satın alarak tasarımını istediği şekilde yapabilmektedir. Ayrıca, metaverse evreni, gerçek dünyada olduğu gibi kara parçalarından oluşmaktadır ve bu parçaların her bölümü NFT’yi temsil eder.

Dolayısı ile NFT’nin doğası gereği satın alan kişi, o sanal arazinin gerçek sahipliğini elde etmiş olur. Tapusu ise bir tür dijital imza diyebileceğimiz geleceğin noteri olarak görülen NFT ile tescillenmektedir.

Metaverse Üzerinden Nasıl Para Kazanabiliriz

Metaverse evreni üzerinde bir çok kazanç yolları bulunmakta. Ancak, sanal araziler ve gayrimenkuller en kazançlı stratejik yatırım olarak karşımıza çıkıyor. Zira, insanlar bu arazileri satın alabilir, satabilir veya kiraya dahi verebilir. Böylelikle, gerçek dünyada yaptığımız işin haricinde kendimize pasif bir gelir kaynağı oluşturmak mümkündür.

Her metaverse belirli boyuta sahip alandan oluşmaktadır. Örnek vermek gerekirse; Decentraland (MANA) 90.601 parselden oluşmakta. OVR ise 1.6 trilyon parselden oluşmaktadır. Metaverse’nin incisi TheSandBox (SAND) 166.644 parselden oluşmaktadır.

Bu durumu, gerçek dünyada ülkelerin yüz ölçümüne benzetebiliriz. Kullanıcılar bu sanal arazileri satın alarak 3 boyutlu olarak ev, mağaza, cami, araba, uçak ve benzer her türlü varlığı inşa edebilir. Ve bu varlıkları satarak kiralayarak veya işleterek pasif bir gelir elde etmesi mümkün.

Nasıl ki dünyada aldığımız her arsa, ev veya araba karşılığında para ödüyorsak, metaverse’de de aynı şekilde satın aldığımız her şeyin bir değeri vardır. Tek fark ödemeler bildiğimiz (TL, USD, Ruble) para birimi üzerinden değil de, kripto para birimi cinsinden yapılmaktadır.

Eğer, bir sanal arazi satın almak istiyorsanız, öncelikle bunun için sanal bir kripto cüzdanı (Matemask, Trust Wallet) oluşturmanız gerekmektedir. Sonrasında ise karar kıldığınız metaverse evreninde geçerli olan kripto para birimine sahip olmalısınız.

Metaverse Arsa Nereden Satın Alınır

Metaverse arsalarının satıldığı en popüler platformlar arasında OVR, TheSandBox (SAND), Decentraland (MANA) ve Axie İnfinity (AXS) yer alıyor. Diğer mateverse platformları ise Genesis Cty, Blocktopia, Lunacia, Dvision Network, Myneighboralice olarak sıralanabilir.

Metaverse arazisi satın almak istediğiniz platforma karar verdikten sonra belirli adımları izleyerek arsa sahibi olabilirsiniz.

  • Arsa satın almak istediğiniz platform ile bağlantı kurabilmek için öncelikle dijital kripto para cüzdanı sahibi olmalısınız. Bunun için Binance, Coinbase ve benzeri borsaları veya Metamask gibi soğuk cüzdanları kullanabilirsiniz.
  • Metaverse platformunda geçerli kripto para biriminin teminini sağlayın. Örneğin; Decentraland için her hangi kripto para borsasından MANA satın alabilirsiniz. TheSandBox metaverse platformu için SAND alabilirsiniz.
  • Satın almış olduğunuz bu coinleri (MANA veya SAND) metaverse platformundaki cüzdanınıza aktarmanız gerekiyor.
  • Tercih etmiş olduğunuz metaverse platformundan bütçeye göre arsa seçip alabilirsiniz.

Bununla birlikte bir çok kişi Google gibi arama motorlarına yazarak, metaverse fiyatları hakkında bilgi almak istiyor. Ancak, metaverse arsa fiyatları kripto para piyasasının durumunu ve metaverse evreninin benimsenmesine göre değişmektedir.

Öyle ki arsa fiyatları, satın alınan platforma, arsanın konumuna veya büyüklüğüne göre de değişebilmektedir.

En Son Yazılar

Madencilerin Yüklü Bitcoin (BTC) Satışı Yaptığına Yönelik İddialar Doğru mu?

Kripto para sektöründe son dönemlerde birçok iddia ortaya atılıyor. Her ne kadar bu iddiaların birçoğunun…

01.02.2024 - 17:49

SICAK GELİŞME: ABD’de Öncü İşsizlik Verisi Olumlu Açıklandı! Bitcoin Tepki Verecek mi?

Dün paylaşılan ABD ekonomi verileri ve faiz kararının ardından bugün gözler ABD'deki öncü işsizlik verilerine…

01.02.2024 - 16:37

Robert Kiyosaki, Neden Bitcoin’e (BTC) Yatırım Yaptığını Açıkladı!

Finans üzerine en çok satan kitaplardan bir tanesi olan “Zengin Baba Yoksul Baba”nın yazarı Robert…

01.02.2024 - 15:23

BitMEX Kurucusu Hayes, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük türev platformlarından bir tanesi olan BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes,…

01.02.2024 - 14:15

Bitcoin’de (BTC) Şubat Kötü Başladı! Bu Ay Neler Olabilir?

Kripto para sektöründe dün gece itibariyle aylık kapanışlar gerçekleşti. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

01.02.2024 - 13:15

Bitcoin Borsası Binance, Yeni Bir Altcoin Parite Listeleme Duyurusu Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Binance bugün…

01.02.2024 - 12:02