Haberler

Metaverse Kahramanı Facebook (META), Kripto Para İlgisini Genişletiyor!

“Meta” eski adıyla Facebook, sosyal medya platformlarında kripto para reklamlarına ilişkin yeni bir politika uygulamaya koyduğunu duyurdu. Daha önce aldığı kararla sosyal medya platformlarında kripto paralara, reklam verme yasağı getiren Meta, yeni politika ile bu yasağın sona erdiğini belirtiyor. Reklam politikalarında değişimin ana nedeni olarak ise kripto para piyasasının olgunluğu ve regülasyonları gösteriyor.

Meta, Kripto Paraları Benimsemede Öncülük Edecek

Meta (Facebook), kripto para birimlerine yönelik düzenlemelerin genişlemesiyle, kripto varlıklara karşı reklam yasağını da kaldırıyor. Şirket, ”Kripto para birimleri hakkında reklam yayınlamak için politikaları genişletme” başlıklı gönderisinde, kripto para piyasasının gittikçe olgunlaşma eğiliminde olması ve dünya genelinde bu sektöre karşı regülasyonların artmasının, şirketin bu konuda karar vermesinde etkili olduğunu anlatıyor.

Meta’nın kripto para birimlerine karşı olan reklam yasağını kaldırması, bir çok çevreler tarafından memnuniyetlere karşılansa da, bazı fırsatçıların ve dolandırıcıların sektörle ilgili bilgisi olmayan vatandaşları dolandırma eğilimlerini de unutmamak gerekiyor.

Ancak, Meta’nın kripto para birimleri ile yakinen ilgilenmesinden dolayı, dünya genelinde kripto para birimlerinin benimsenmesi hız kazanacak ve halkın bilinçlenme seviyesinin de yükselmesi bekleniyor.

Meta’nın Yerel Kripto Para Birimi DİEM, Ne Durumda?

Meta’nın uzun süredir geliştirme aşamasında olan stablecoin projesi DIEM, çok fazla gündemde tutulmuyor. Şirket, Diem’i bu yıl sonuna kadar piyasaya sürme gibi planları olduğuna dair raporlar bulunsa da son zamanlarda yayınlanan raporlar, o kadar da iyimserlik göstermiyor.

Meta şirketinin kripto para birimi ile ilgilenen proje başkanı David Marcus, 2021 yılının sonuna kadar şirketle ilişkisini kesmek istediğini vurgulamıştı. Diğer yandan, ABD’deki Demokrat Parti senatörler,i Meta’dan pilot proje olarak yayınladığı kripto para cüzdanı Novl’i durdurmasını istemişti.

Bu olumsuzluklara bakıldığında, DIEM hayal oldu gibi görünse de, şirket metaverse projelerine büyük yatırımlar yaptığını ve bu alanda lider olmak istediğini belirtiyor.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22