Kategori: Haberler

Mastercard’dan Kripto Para Atılımı

Ödemeler devi Mastercard, kripto para birimi ile ilgili programını genişletiyor ve ilk anlaşmasını İngiltere merkezli ödeme işlemcisi olan Wirex ile yapıyor. Mastercard, dijital varlıklara olan ilginin artması ve bu para birimlerinin kabul görme oranlarının artması nedeniyle Accelerate Program (Hızlandırma Programı) adlı kripto para birimi girişiminin genişletildiğini duyurdu.

Bugün erken saatlerde yapılan açıklamaya göre, ABD merkezli finansal hizmet devi Mastercard, kripto para birimi katılımını iki katına çıkardı. Şirket, dijital varlık programını “kripto alanında benimsenmesine ve yenilikçi deneyimler yaratmasına” yardımcı olmak için genişletiyor.

Hızlandırma Programı, iş ortaklarına; pazar girişleri, sürekli gelişim ve uluslararası genişleme için gerekli desteği sağlayacak. Anlaşmaya varılan şirketlerin Mastercard’ın teknolojisine kolayca entegre olmasına yardımcı olmasıyla birlikte firmanın pazar araştırması ve siber güvenlik uzmanlığından yararlanmasına izin verilecek.

Diğer bir önemli açıklama ise dijital varlık ve blockchain ürünleri yönetici başkan yardımcısı Raj Dhamodharan’dan geldi. Dhamodharan, açıklamasında şunları belirtti:

“Kripto para piyasası olgunlaşmaya devam ediyor ve Mastercard da onu ileri taşıyor, günümüz dijital ekonomisinde tüketici ve şirketler için güvenli deneyimler oluşturuyor.”

Kısaca, Mastercard Wirex ile yaptığı anlaşma sonucunda Wirex şirketini “ilk yerli kripto para birimi platformu” haline getirdi. Bu durum Wirex’in doğrudan tüketicilere ödeme kartı düzenlemesini sağlayacak ve sonuç olarak atılan bu adım kripto paraların gelecek dönemlerde daha çok insan tarafından bilinmesini ve kullanılmasını sağlayacak.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09