Litecoin (LTC)

Litecoin’in Son Güncellemesi, LTC’de Deliste Yol Açtı!

Bir zamanlar en büyük ve popüler kripto para birimleri arasında yer alan Litecoin (LTC), şimdi ise yavaş yavaş güç kaybediyor. Kısa süre önce gizlilik özelliği gelmesi ile ilgili çalışma başlatılan Litecoin, bu konuda beklemediği bir tepki gördü.

Litecoin, Gizlilik Darbesi Aldı

En büyük 20. kripto para birimi LTC, özellikle gizlilik odaklı güncelleme Mimblewimble sonrasında Güney Kore merkezli borsaların tepkisini çekti.

Token transferlerinin gizli şekilde yapılabilmesini sağlayacak olan bu güncelleme, kara para aklamanın önlenmesi konusunda önemli yasaları bulunan Güney Kore’de sorun yarattı.

Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax gibi önde gelen beş kripto para borsası, LTC’yi delist edeceklerini duyurdu. Önde gelen 5 Kore merkezli kripto para borasının bu duyuruyu yapması ise LTC’nin tamamen Güney Kore piyasasından silindiği anlamına gelmekte. Güney Koreli yatırımcılar artık merkezi borsalardan LTC alıp satamayacak.

Foblgate ve Coredax gibi sadece tokenler arası alım satım hizmeti sunan ve itibari para desteği olmayan borsalar da LTC’ye karşı harekete geçti. Bu borsalar, LTC’yi “zararlı yatırım” olarak etiketledi ve devamında delist haberinin gelmesi bekleniyor.

Litecoin’in en son güncellemesi olan MWEB, kullanıcılara “ek bloklar” üzerinde transfer yaparak gizlilik imkanı tanıyor. Güney Kore’nin daha önce Monero gibi gizlilik odaklı kripto paraları delist ettirmesinden sonra gelen bu haber ise tahmin edilebileceği gibi hiç şaşırtıcı değil.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17