Analiz

Litecoin (LTC)’de 300 Dolarlık Fraktal!

Coinmarketcap verilerine göre 12,7 milyar dolarlık hacmiyle Ripple (XRP)’nin hemen ardından gelen Litecoin (LTC), yayın saati itibariyle 195 dolar üzerinden işlem görüyor.

Aralık 2020’den bu yana yükseliş trendinde olan LTC, yılın ilk ayında %35’in üzerinde gerilese de yükseliş trendini bozmadı. Şubat ayının son haftasında oldukça yüksek değer kaybı yaşayan LTC yatırımcılarının yüzü, son birkaç gündür gelen %25’in üzerindeki yükselişle gülüyor.

300 Doları Hedefleyen Fraktal

Litecoin fiyatında daha önce Aralık – Ocak ayları ve Şubat – Mart ayları arasında bir aylık yükseliş hareketlerinde benzerlik görünüyor. Bu benzerliğin hem destek çizgisi hem de direnç çizgisi tarafından desteklenmesi üzerine, LTC’nin yeniden böyle bir yükseliş hareketi yapabileceği düşünülüyor.

Litecoin (LTC) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Fraktal olarak adlandırılan bu benzerlikte LTC fiyatının 300 dolara ulaşması bekleniyor. 28 Şubat günü beyaz yükselen trend çizgisinden destek alan LTC, beklenen yükselişe başlamış görünüyor. Günlük grafikte uygulanan Fibonacci düzeltmesi ise fiyatın 300 dolara ilerlerken yaşayacağı zorluklara işaret ediyor.

Ara dirençler dışında en önemli direnç alanının Golden Pocket olan 208 – 210 dolar aralığı olduğu görülürken bir sonraki alanın 300 dolarlık fraktal hedefine denk geldiği ortaya çıkıyor. Fiyatın şu anda içinde bulunduğu duruma bakılırsa bir önceki ATH seviyesi olan 247 doların geçilmesi için 210 doların üzerinde günlük mum kapanışları yapması gerekiyor.

Litecoin için alım yapmak isteyen yatırımcılar, 210 dolar üstünü bekleyip 208 dolar altına stop koyarak alım yapabilirler. Veyahut da bu seviyeden alım yapmış ya da yapacak yatırımcılar zarar oranının yüksek olmasına rağmen beyaz trend çizgisinin altına stop koyabilirler.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34