Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) Skandalında İşler Büyüyor: Walmart Dava Açıyor!

Kripto para sektörünün demirbaşlarından birisi olarak bilinen Litecoin (LTC), geçtiğimiz günlerde inanılmaz bir skandala imza attı. Globalnewswire tarafından servis edilen ve devamında Reuters gibi önemli kurumların haberini çıktığı Walmart ortaklığı, yalan çıkmıştı.

Litecoin Olayında Soruşturma!

Litecoin’in resmi Twitter hesabından da bununla ilgili paylaşım yapıldı ve Walmart ile Litecoin’in ortaklığa imza attığı vurgulandı. Olayın sahte olduğu anlaşılınca ise Litecoin özellikle tepkilerin altında kaldı. Litecoin kurucu ortağı Lee konu hakkında yaptığı açıklamada bunun bir hata olduğunu ve resmi hesabın bunu paylaşmasının da hesabı kontrol eden kişiden kaynaklandığını vurguladı. Bu ise Walmart için yeterli bir açıklama olmamış gibi gözüküyor.

Duyuru yapıldığında inanılmaz artış elde eden LTC fiyatı, devamında gelen yalanlama ile sert düşmüştü. Aktarılan bilgilere göre Walmart, bu sahte haberi yapanlara karşı dava açmaya hazırlanıyor ve soruşturma şimdiden başlatıldı.

ABD’nin menkul kıymet yasalarına göre yalan haberin sorumluları özellikle bunun Walmart hisselerinin fiyatı üzerindeki etkisinden dolayı 5 yıla kadar hapis cezası alabilir. Bunun yanı sıra 5 milyon doların da verilebilecek cezalar arasında yer aldığı belirtiliyor.

Bu soruşturmanın ucunun Litecoin’e dokunup dokunmayacağı bilinmese de söz konusu yalan haberi yayan kişi veya sitelerin başlarının derde girebileceği söylenebilir. Bu konuda ilk sırada ise Global Newswire yer almakta.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor? İşte Son Durum..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta sonu özelinde de yatay hareketler sergilemeye devam…

03.02.2024 - 23:47

Bu Altcoin’de İçerden Bilgi Alan Tüccarlar, 3.694 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1.8 Milyon Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe "Insider trading" gibi bir kavram bulunuyor. Bir konuda önden/içerden bilgi alıp alım…

03.02.2024 - 22:16

Ali Martinez: Binance’deki Bu Altcoin, 20 Kat Artabilir!

Başarılı kripto para analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dönem…

03.02.2024 - 21:13

Dev Bitcoin Borsası, Bu Altcoin’i Tutan Herkesin Varlıklarını Sattı!

Dev kripto para borsası Coinbase, 21 Aralık 2023 tarihinde bir Bitcoin hard forku olan Bitcoin…

03.02.2024 - 20:10

Epic Games, Bu Altcoin’in Oyununu Listeleyecek! İşte Ayrıntılar..

Son dönemlerde kripto oyunlarına ilgi yeniden artmaya başladı. Gelen bilgilere göre Epic Games yakında Call…

03.02.2024 - 18:56

Binance’deki Bu Metaverse Altcoin’in de Yine Yüklü Satış Yapılıyor!

Son birkaç gündür META'da yaşanan devasa artışlar ile birlikte metaverse altcoin'leri gündeme gelmeye başladı. META'daki…

03.02.2024 - 17:31