Bitcoin (BTC)

Kurumsal Yatırımcılar, Neden Bitcoin (BTC) Satın Almıyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), her ne kadar tarihin en kritik desteklerinden bir tanesi olan 20 bin doların üzerinde konumlanıyor olsa da, halen yukarı yönlü volatil bir yoğa trendi başlatamamış durumda.

ABD dolar endeksinin (DXY) yaşadığı sert düşüşlerin sonrasında kademe kademe toparlanmaya başlayan BTC, ilerleyen günlerde beklenmedik hamleler sergileyebilir.

Kripto piyasası üzerinde her ne kadar “bu seviyelerden kurumsal yatırımcılar BTC topluyor” şeklinde bir imaj olsa da, aslında metrikler bu durumun böyle olmadığını göstermekte.

Coinbase Premium İndex, Bitcoin Fon Hacim Endeksi ve Coinshares Fon Girişleri tablolarına baktığımızda, halen kurumsal yatırımcıların lider kripto para birimine ilgi göstermediği gözler önüne serilmekte.

Bitcoin tarihindeki en büyük alım fırsatlarından bir tanesini veriyor olsa da, küresel ölçekte oluşan kriz ortamı kurumsal yatırımcıların BTC’den uzak durmasına neden olmakta.

Devasa yatırımcılar, 2008 yılında yaşanan büyük ekonomik kriz ve çöküşe benzer bir hareketin yaşanabileceğini inanması nedeniyle riskli varlıklardan uzak durmayı tercih ediyor.

Kurumsal yatırımcıların sektörler yatırım yapmaya başlaması için FED‘in faiz hamlelerinde yumuşamaya gitmesi ve yatırımcılara güven vermesi gerekiyor.

Şimdilik her ne kadar devasa yatırımcılar Bitcoin satın almamış olsa da, güven ortamı sağlanması halinde en büyük rağbeti yine BTC’nin görmesi bekleniyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28