Haberler

Kurumsal Yatırımcılar Her Düşüşte Bitcoin Almak İstiyor

Evertas tarafından yapılan anket verilerine göre kurumsal Bitcoin yatırımcılarının her yeni büyük düşüşte yeniden varlıklarına varlık eklemek istedikleri iddia edildi. Anket sonuçlarından bağımsız olarak milyarlarca dolarlık kripto para yatırımına sahip olan büyük ve orta ölçekli kurumsal yatırımcıların sayısının gelecek yıllarda daha fazla artacak olduğu zaten beklenen bir gerçek.

Ancak birkaç yıla kadar özellikle de gelecek 5-8-10 yıl içerisinde kripto para birimlerine kurumsal yatırımcının akın edip etmeyecek olduğu daha fazla merak edilen bir konu. Ne kadar fazla sayıda kurumsal yatırımcı yer alırsa piyasanın bir o kadar daha derin ve güçlü olacağı uyarısında bulunan kripto para birimi analistleri, “eğer ki kurumsal yatırımcı piyasaya girerse fiyat değişimleri daha olumlu yöne doğru ilerler ve çok ciddi bir piyasa hacmi artışına bağlı olarak bireysel ve kurumsal yatırımcı artışı görülür” diyorlar.

Yatırımcılar İçin Çok Önemli

Kurumsal yatırımcıların başta ABD olmak üzere Çin ve tüm dünyada etkili olduğu belirtilirken, kurumsal yatırımcıların ABD’de 1. zirvede oldukları, Çin’deki kurumsal yatırımcıların sayısının ise ABD’ye oranla çok daha az olsa bile 2. sırada olmasına fırsat verdiği tahmin edilmekte.

Kurumsallar Değişkenliği Görmezden Geliyor

Kurumsal yatırımcıların bireysel yatırımcılar gibi her yeni düşüşte panik olmadıkları ve güvenilir seviyelerde varlıkları kripto paralara yatırdıklarından söz edilirken, “kurumsal yatırımcılar varlıklarının sadece küçük bir kısmını Bitcoin’e yatırıyor ve bunu en düşük fiyatlanma üzerinden yaptıkları için düşüşlerden de pek fazla etkilenmiyorlar. Olası düşüşlerde ise satış değil alım yapıyorlar” denildi.

Kurumsal yatırımcıların özellikle de 100 milyon dolarlık servetlerinin sadece 5 milyon dolarını veya daha az bir kısmını Bitcoin, altcoin ve kripto paralarla bağlantılı yatırımlara yatırdıkları belirtilirken, özellikle de kısa vadede çok sayıda şirketin özellikle de direkt olarak kripto para birimlerinden herhangi birine yatırım yapması beklenmiyor.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Bugün Yükselişe Geçti! İşte En Çok Artan Altcoin’ler..

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

08.02.2024 - 00:28

Bitcoin Son Dakikalarda 44 Bin Doları Aştı! İşte Apple Kurucusunun BTC Fiyat Tahmini..

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, lider kripto…

07.02.2024 - 23:22

ABD’deki Bazı Bankalar, Müşterilerinin Bitcoin (BTC) Satın Almasını Engellemeye Çalışıyor!

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kripto karşıtlığı ile tanınıyor.…

07.02.2024 - 22:14

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin Yakım Duyurusunu Paylaştı, Yükseliş Yaşandı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Gala (GALA), yeni bir yakım…

07.02.2024 - 21:12

49 Yıllık Analist: Bitcoin’de (BTC) Ralli Daha Yeni Başlıyor!

Finans piyasalarında yakından takip edilen bir isim olan Peter Brandt, dönem dönem kripto varlıkları da…

07.02.2024 - 20:55

SON DAKİKA: ARK Invest, Spot Ethereum ETF Başvurusunda Düzenleme Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre ARK/21 Shares, spot Ethereum ETF başvurusunda staking konusunda düzenlemeye gitti.…

07.02.2024 - 20:01