Bitcoin (BTC)

Kurumsal Yatırımcılar, Bitcoin (BTC), DeFi ve NFT’lere Akın Ediyor!

Kripto para sektöründe son 9 ayda devasa düşüşler meydana geldi. Zor bir süreçten geçtiği görülen dijital varlıklar, Amerikan Merkez Bankasının (FED) hamlelerinden ötürü bu denli büyük bir çöküş yaşadı.

Her ne kadar kripto para birimleri değer kaybediyor olsa da, kurumsal yatırımcılar halen sektöre yatırım yapmaya devam etmekte.

Yatırımcıların kripto para birimleri üzerindeki ilgisi her geçen gün azalırken, yatırım danışmanlarının, risk sermayedarlarının ve devasa fon yöneticilerinin kripto para şirketlerine yatırımları artıyor.

Kripto Paralara Olan İlgi Halen Azalmadı!

Keychain Ventures tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2021 yılında kurumsal yatırımcılar toplamda kripto para şirketlerine 31 milyar dolarlık bir yatırım yaptı.

Şuan itibariyle 2022 yılının sadece 2 çeyreğini tamamlamış olmamıza rağmen bu sayı 29 milyar dolar seviyelerine ulaştığı görülüyor. Birçok analistin tahminine göre ise yıl sonunda bu yatırım miktarının 50 milyar doları aşacağı tahmin edilmekte.

Devasa kurumsal şirketler, Bitcoin dışında, merkeziyesitsiz finans olan DeFi‘a, merkezi finans olarak görülen CeFi‘a ve değiştirilemez token olarak adlandırılan NFT‘lere yatırım yapmakta.

En büyük yatırımı ise devasa şirket Andreessen Horowitz’in yaptığı biliniyor. Kripto para sektörünü desteklemeye devam eden Horowitz kritik kararlar almakta.

Andreessen Horowitz’in ardından sonra ise Sequoia, FTX ve Güneydoğu Asya fonu gibi yatırım fonları ve şirketleri gelmekte.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

İsveç Merkez Bankası Başkanı, Bitcoin (BTC) Hakkında Kötü Konuştu! İşte Sözleri..

İsveç Merkez Bankası Başkanı Erik Thedeen, Bitcoin'in (BTC) ülkenin finansal sistemine entegrasyonunu sınırlamaya çalıştıklarını söyledi.…

13.03.2024 - 18:17

SON DAKİKA: Ethereum (ETH) Dencun Yükseltmesi Gerçekleşti!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre kripto para yatırımcılarının uzun bir süredir beklediği Ethereum Dencun yükseltmesi…

13.03.2024 - 16:58

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin “Büyük Duyuru Haftaya” Dedi, Fiyat Tepki Verdi!

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Biconomy (BICO), geçtiğimiz dakikalarda bir tweet…

13.03.2024 - 15:54

Bitcoin ATH Tazeledi, Bir Kripto Balinası BTC Satışı Yaptı!

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 73.650 dolar seviyesine ulaşarak tüm zaman en…

13.03.2024 - 15:22

SON DAKİKA: Binance Bu Altcoin’i Vadeli Piyasada Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, geçtiğimiz dakikalarda yeni bir duyuru paylaştı. Binance son duyurusunda AEVO…

13.03.2024 - 14:02

Nayib Bukele: Bitcoin’den (BTC) Hesaplanandan Daha Çok Kar Ettik!

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkesindeki Bitcoin rezervlerinin çeşitli medya ve analitik portallarda yayınlanan tahminleri…

13.03.2024 - 13:37