Bitcoin (BTC)

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Çöküş Bekliyor! Peki Ya Balinalar?

ABD borsaları her ne kadar bugün itibariyle yükseliş ile açılmış olsa da, sürecin ilerlemesiyle birlikte bu yükselişlerini kaybetti. Her ne kadar şimdilik borsalar kızıla boyanmamış olsa da, Bitcoin ve altcoin‘ler günlük ölçekte değer kaybetmeye başlamış durumda.

Bu değer kaybının asıl nedeninin ise küçük yatırımcılar olduğu görülüyor. Sektör üzerindeki umutlarını kaybeden küçük yatırımcılar, ilerleyen günlerde Bitcoin’in büyük çöküşler yaşamaya devam etmesini beklemekte.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Santiment’in zincir içi verilerine göre, balinaların ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve altcoin’lere ilgisi artarken, küçük yatırımcılar daha çok çöküş bekliyor.

Şimdilik her ne kadar Bitcoin’in (BTC) küçük yatırımcıların beklentilerinin tersine hareket etmesi çok daha olası gibi gözükse de, bu yatay hareketler nedeniyle balinaların ilgisi de azalmaya başlayabilir.

Bitcoin’de (BTC) Yatırımcılar Neden Umutlarını Kaybetti?

Yapılan anketlerin çoğunluğuna baktığımızda Bitcoin’de 10 bin – 12 bin dolar aralığına bir düşüşün yaşanma senaryosu ön plana çıkıyor. Bitcoin yüzde 75 oranında düşüş yaşamış olsa da, yatırımcılar halen ayı sezonunun bittiğine inanmıyor.

Bu beklenti kaybının asıl nedeninin ise Bitcoin’in son ayı sezonunda diğer dönemlere göre çok daha acı verici bir şekilde düşüş yaşaması oldu.

2018 yılındaki düşüşlerde rahatlama rallisi ile birlikte yüzde 100’den fazla dahi değer kazanabilen BTC, bu süreçte hiç böyle bir trend yaşayamadı.

İlerleyen süreçte küçük yatırımcılar çöküş beklentisi ile satış yapmaya devam etmesi, Bitcoin’de yükselişleri tetikleyebilecek en büyük unsur olabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Dev Kripto Yatırımcısı Elindeki PEPE’leri Sattı, SHIB, MANA, SAND ve Bu Altcoin’den Satın Aldı!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini…

01.03.2024 - 16:08

Bir Kripto Balinası, Ethereum’da (ETH) Kar Realizasyonu Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte çok sert yükselişler yaşandı. Son birkaç hafta itibariyle lider kripto…

01.03.2024 - 15:11

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Token Takası İşlemini Tamamladı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Popüler borsa bugün itibariyle PlayDapp…

01.03.2024 - 13:53

Dogecoin (DOGE) Boğası Elon Musk, Bu Altcoin’in Kurucusuna Dava Açtı!

Son gelen bilgilere göre dev iş insanı Elon Musk, sözleşme ihlali nedeniyle OpenAI CEO'su ve…

01.03.2024 - 12:39

2010 Yılında Bitcoin Satın Alan Tüccar Harekete Geçti! BTC Satışı mı Yapacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 15 yıl özelinde finans piyasalarına resmen damga vurdu.…

01.03.2024 - 12:16

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu! İşte Ayrıntılar..

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Popüler borsa bugün…

01.03.2024 - 11:06