Bitcoin (BTC)

Kripto Sektöründe Dolandırıcılık Bitmiyor! En Köklü Bitcoin Sitesi Hacklendi!

Kripto piyasasında fırsatlar artmaya devam ederken diğer bir yandan büyük riskleri de barındırıyor. Özellikle büyük paraların döndüğü bu sektörde, dolandırıcılar saldırılarını daha büyük vurgun elde etmek amacıyla kripto borsalarına, sitelerine veya kripto projelerine yönlendirmiş görünüyor.

2008 yılında tescil edildiği söylenen, en eski Bitcoin eğitim kaynak sitesi Bitcoin.org, hacker saldırısına maruz kaldığı bildiriliyor.

Site kullanıcıları ilk olarak perşembe sabah erken saatlerde, Twitter’da yaptıkları paylaşımlarda, Bitcoin,org ana sayfasında kullanıcılara iki katı alacakları vaat edilen Bitcoin’leri, özel bir adrese göndermelerini isteyen bir açılır pencere ile karşılaştıklarını ve bu durumu sosyal medyada paylaşmaya başladıkları bildiriliyor.

Bu yöntem, daha öncede Vitalik Buterin ve Elon Musk da dahil olmak üzere etkili hesapları ele geçiren dolandırıcıların, hediye karşılığında kripto para istemelerine benzerlik gösteriyor.

Mevcut Bitcoin.org ana sayfası, Bitcoin teknik incelemenin PDF sürümü gibi göründüğünden, diğer tüm alt sayfaların işlevselliğini kaybettiği söylenmekte.
Domain hosting sitesi Nanecheap, Bitcoin Core katılımcısı Mart Corallo’ya verdiği Twitter yanıtında, şu anda erişilemeyen Bitcoin.org alan adını geçici olarak devre dışı bırakıldığını söylüyor.

Şu anda sitede görülen adres, son 1 saat içinde 17.000 dolar değerinde 0.4 Bitcoin elde ettiği, ancak bu toplanan miktarın her hangi bir kullanıcıdan mı alındığı henüz bilinmiyor.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Bu Popüler Altcoin, Endonezya Bilişim Bakanlığı ile Ortaklık Kurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Lisk (LSK), yerel Web3 girişimlerini…

27.02.2024 - 16:18

49 Yıllık Analist, Bitcoin’deki (BTC) Zirve Tahminini Değiştirdi!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Peter Brandt, paylaştığı tahminlerle dikkat çekiyor.…

27.02.2024 - 15:38

SON DAKİKA: DWF Labs, Binance’deki Bu Altcoin’e 10 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, son dakikalarda gelen…

27.02.2024 - 14:32

Bitcoin Borsası UPbit Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı, Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan UPbit, bugün itibariyle yeni…

27.02.2024 - 13:33

FTX Ethereum’da (ETH) Satış, Balinalar ise Alım Yapıyor!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), bugün itibariyle Bitcoin (BTC) ile birlikte yükseliş yaşıyor.…

27.02.2024 - 12:58

Bitcoin (BTC) 57 Bin Doları Gördü! Yükselişler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe volatil yükselişlerin yaşandığı görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

27.02.2024 - 12:43