Bitcoin (BTC)

Kripto Paraların Gerçek Kazananları Yine Sahnede: Coinbase Borsasının Net Karı 2 Milyar Dolar!

ABD’nin en büyük kripto para borsası konumundaki Coinbase, halka arz olarak milyarlarca dolarlık değerlemeye ulaştı ve elde ettiği sonuçlarla herkesi şaşırtıyor. Coinbase, yayınladığı raporda ikinci çeyreğe ait finans verilerini paylaştı ve bu dönemde 2 milyar dolarlık net kazanç elde ettiğini ortaya koydu.

Coinbase, Herkesi Şaşırttı

Coinbase’in bu kazancı, yaşanan sert düşüşe rağmen şirketin en yüksek ciro elde ettiği çeyrek olarak tarihe geçti. Daha önceki çeyrekte sadece 771 milyon dolarlık gelir elde eden Coinbase’in hisse başına olan gelirinin ise 3,45 dolar olduğu görülüyor. Analistler ise bunu maksimum 2,33 dolar olarak tahmin etmişti ve neredeyse tüm analistler yanıldı.

Coinbase’in gelirinin %95’inin alım satım işlem ücretlerinden geldiği düşünülecek olursa bu veriler kesinlikle şaşırtıcı. Şirketin 100 milyon doların üzerinde de abonelik ve hizmet ücreti geliri bulunuyor. Geri kalan 1,9 milyar dolar ise tamamen işlem ücretlerine ait.

Coinbase’in gelirinin artmasının arkasındaki temel sebeplerden birisi de kullanıcı sayısındaki artış olabilir. Şirketin aylık işlem yapan kullanıcı sayısı %44 büyüyerek 8,8 milyon adete ulaştı. Toplam kullanıcı sayısının ise 68 milyonun üzerine çıktığı görülüyor. Özellikle bireysel yatırımcılarda artış olsa da kurumsal yatırımcıların sayısında da artış olduğu görülmekte.

Coinbase’in bu verileri ise direkt olarak Bitcoin fiyatını etkileyebilir. ABD’de halka arz olan ilk kripto para borsası olan Coinbase’in hisseleri sert düşerken BTC buna aynı şekilde tepki vermişti ve şimdi herkes tam tersini bekliyor.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04