Altcoin

Kripto Paraların Bu Ülkedeki Popülerliği, Türkiye’yi Bile Geçti!

Kripto para sektörü 2021 yılında hiç olmadığı kadar hareketlendi ve birçok yeni ülke kripto para kervanına katıldı. El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesinden tutun da birçok yeni kurumsal yatırımcının BTC almasına kadar yeni gelişmeler yaşansa da en önemli olayın kesinlikle ana akım kabul olduğu biliniyor. Bu da ülkelerin kripto para kabulleri ve vatandaşların bunlara olan ilgisi ile mümkün olmakta.

Hindistan, Kripto Para Kabulünde Zirve!

Aktarılan yeni bir bilgiye göre ise Hindistan’ın kırsal kesimlerinde borsa ve kripto paralara olan ilgi bir anda %45 arttı. Türkiye normal şartlarda son iki yılda oransal açıdan kripto para sektöründeki en aktif ve en hızlı büyüyen topluluklardan birisi olsa da Hindistan’daki %45’lik artış bunu bile geçmiş gibi gözüküyor.

BSE tarafından yapılan araştırmada, %45’lik oranın aslında 70 milyon insana tekabül ettiği görülüyor. Borsa, 23 Ağustos tarihinde yeni kayıtların %60 arttığını vurguladı. Buna ek olarak CoinSwitch tarafından aktarılan bilgilere göre metropol olmayan şehirlerde yaşayıp üyelik açan kullanıcıların sayısı da aylık oranda %135 arttı.

CoinSwitch, Hindistan odaklı bir kripto para uygulaması olarak biliniyor ve çoğunlukla bireysel yatırımcılara hizmet veriyor. Uygulamanın kullanıcı sayısında böylesine bir artış yaşanması ise kesinlikle Hindistan piyasasının yeni kripto para yatırımcıları ile kaynadığını göstermekte. Polygon gibi projelerin Hindistan merkezli olması ise bunun sebebini neredeyse ortaya koymakta.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor? İşte Son Durum..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta sonu özelinde de yatay hareketler sergilemeye devam…

03.02.2024 - 23:47

Bu Altcoin’de İçerden Bilgi Alan Tüccarlar, 3.694 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1.8 Milyon Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe "Insider trading" gibi bir kavram bulunuyor. Bir konuda önden/içerden bilgi alıp alım…

03.02.2024 - 22:16

Ali Martinez: Binance’deki Bu Altcoin, 20 Kat Artabilir!

Başarılı kripto para analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dönem…

03.02.2024 - 21:13

Dev Bitcoin Borsası, Bu Altcoin’i Tutan Herkesin Varlıklarını Sattı!

Dev kripto para borsası Coinbase, 21 Aralık 2023 tarihinde bir Bitcoin hard forku olan Bitcoin…

03.02.2024 - 20:10

Epic Games, Bu Altcoin’in Oyununu Listeleyecek! İşte Ayrıntılar..

Son dönemlerde kripto oyunlarına ilgi yeniden artmaya başladı. Gelen bilgilere göre Epic Games yakında Call…

03.02.2024 - 18:56

Binance’deki Bu Metaverse Altcoin’in de Yine Yüklü Satış Yapılıyor!

Son birkaç gündür META'da yaşanan devasa artışlar ile birlikte metaverse altcoin'leri gündeme gelmeye başladı. META'daki…

03.02.2024 - 17:31