Bitcoin (BTC)

Kripto Para Sektörü 1 Nisanda Neler Yaşadı? İşte En Çok Konuşulan Şakalar!

Kripto para sektöründe son dönemde rekor haberler birbiri ardına gelmekte ve bu durum 1 Nisan şakalarının gerçek olaylardan ayırt edilmesini zorlaştırıyor. Yine de özellikle önde gelen projelerle kurumların yaptığı bazı şakalar kısa sürede fark edildi. Peki 1 Nisan tarihinde kripto para sektörüne damga vuran şakalar hangileri oldu?

Elon Musk, Ripple Yönetimine Katıldı

Aslında bunların başında şu sıralar adı menkul kıymet davası ile anılan Ripple yer alıyor. Bu şaka direkt olarak Ripple yönetimi tarafından yapılmasa da XRP ekosisteminin saygın isimlerinden Leonidas Hadjiloizou tarafından paylaşıldı.

Leonidas, kendisini takip eden binlerce XRP yatırımcısına artık Elon Musk’ın da Ripple yönetim kurulunda olduğu bilgisini verdi. Üzerinde oynandığı bariz olan bu görselde Tesla CEO’su Elon Musk’ın Ripple yönetim kuruluna katıldığı görülüyor.

Tabii ki bu şakanın fark edilmesi çok uzun sürmedi ancak yine de bu haber ile XRP fiyatının o saatlerde %4 yükseliş elde ettiği görüldü.

Kripto para sektörüne damga vuran bir diğer 1 Nisan şakası ise Peter Schiff’ten geldi. Ünlü altın yatırımcısı ve Bitcoin eleştirmeni Schiff, Bitcoin hakkında yanıldığını vurguladı. Schiff daha sonra bunun şaka olduğunu vurgulasa da birçok takipçi Schiff’in doğru yolu bulduğunu düşündü.

Üçüncü şaka ise Teletabiler ekibinden geldi. Teletabiler kısa süre önce yaptıkları açıklamada bu hafta Bitcoin ile ilgili önemli bir müjde ve haber vereceklerini vurgulamıştı. 1 Nisan itibarıyla ise ekibin “TubbyCoin” isimli bir kripto para müjdesi vermesi gündeme oturdu. Hayali bu kripto para tabii ki 1 Nisan şakasından ibaret oldu ve böyle de kalacak gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51