Bitcoin (BTC)

Kripto Para Fiyatlarında Yaşanan Düşüş Altına Yönlendirdi!

Bitcoin ve altcoin fiyatlarında yaşanan düşüş yatırımcıları altına yönlendirdi. Lider kripto para birimi Bitcoin fiyatında %2.20 üzerinde değer kaybı yaşanırken, özellikle bazı altcoin fiyatlarında %3’lerin üzerinde düşüş olduğu gözlemlendi. Büyük altcoin fiyatlarında yatırımcılar çok ciddi düşüş beklemezken, bugünlerde yaşanan düşüşler özellikle aşırı yüksek düşüşler olarak kayda geçmedi.

%2.20 ortalama düşüş yaşayan kripto para birimleri özellikle beklenmedik fiyat kayıplarından ötürü yatırımcıların aklında soru işaretlerine neden oldu. Bitcoin piyasa hacmi ve piyasa fiyatında düşüş yaşanmasının sebeplerinden bir tanesi olarak gram ve ONS altın fiyatlarının rekor kırması ve tarihi rekorları kırmasına bağlı olarak küçük yatırımcıların bile Bitcoin ve altcoin alternatifi olarak kısa vadeli altın yatırımını tercih etmeleri neden olarak gösterildi.

Aynı zamanda sadece küçük kripto para birimi yatırımcılarının değil, büyük yatırımcıların bile Bitcoin ve altcoin yerine altın yatırımı yaptıkları, altına yatırım yapan kripto para yatırımcısı sayısının artmasının da aynı zamanda beraberinde Bitcoin ve altcoin fiyatlarını düşüren sebep olduğu iddia edildi.

Kısa süre içerisinde milyonlarca yatırımcının altcoin yatırımı yaptığı bilinirken, aynı zamanda bu dönemde bu milyonlarca yatırımcının özellikle ellerindeki artırdıkları yatırımları %7’lere varan son yükselişin ardından elden çıkararak çifte kazanç elde etmek için ONS ve gram altına yöneldikleri belirtilmekte.

Kripto para yatırımcılarının kısa vadeli beklentisi düşüş yönünde iken, altın fiyatlarının ise rekor kırmaya devam etmesi bekleniyor.

En Son Yazılar

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsası UpBit, paylaştığı altcoin listeleme hamleleri ile gündeme…

07.02.2024 - 16:44

SON DAKİKA: Abu Dabi Global Market, Solana (SOL) Vakfı ile İşbirliği İmzaladı!

Son dakikalarda Reuters'in paylaştığı bilgilere göre Abu Dabi Global Market (ADGM), Solana (SOL) Vakfı ile…

07.02.2024 - 15:26

Bu Popüler Altcoin, 2 Arap Şirketiyle Ortaklık Kurdu! İşte Detaylar..

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Alchemy Pay (ACH), bugün itibariyle yeni…

07.02.2024 - 15:17

Binance, Bitcoin, ETH, USDT ve BNB Rezerv Raporunu Açıkladı! Tehlike Var mı?

Birkaç yıl önce FTX borsasının iflası sonrasında kripto para borsaları şeffaflığı artırmak için rezervlerini kullanıcılarla…

07.02.2024 - 14:48

SICAK GELİŞME: Binance’deki Bu Altcoin, Yakında Birden Fazla Ortaklık Açıklayacağını Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir proje olan LeverFi…

07.02.2024 - 14:18

Bitcoin’deki Düşüşü Doğru Bilen Matrixport Analisti, Yeni BTC Tahminini Paylaştı!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin yaşandığı görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) satış…

07.02.2024 - 14:04