Bitcoin (BTC)

Kripto Para Borsasına Yarım Milyar Dolar Aktarıldı: Bitcoin (BTC) mi Alacaklar?

Moskovski Capital CIO’su, Glassnode tarafından paylaşılan bir bilgiyi paylaşarak kripto para sektörünün hareketlenebileceğine işaret etti. Lex Moskovski konu hakkında yaptığı açıklamada tam da Bitcoin (BTC) fiyatının sert düşüş yaşadığı anda 476 milyon USDT’nin kripto para borsalarına gönderildiğine dikkat çekti.

Glassnode Verilerine Göre Kurumlar BTC Almış Olabilir

Glassnode verilerine göre tam da fiyatın çok sert düştüğü anlarda kripto para borsalarına gönderilen rekor miktarda USDT, dipten Bitcoin alımı yapılacağına işaret ediyor olabilir. Daha önce Bitcoin fiyatının bu şekilde düşüş yaşadığı her anda büyük bir kurum Bitcoin aldığını açıklamıştı.

Bitcoin fiyatı 7 Nisan tarihinde 55.000 dolara kadar gerilediğinde borsalara gönderilen USDT miktarının ise toplamda 677 milyon dolardan fazla olduğu görülmekte. Buna karşın BTC fiyatının sert düşüşü ile beraber 24 saat içerisinde 1,6 milyar dolardan fazla BTC long pozisyonu likidasyon yaşadı.

Bitcoin ve Ethereum fiyatında sert düşüşler yaşansa da kurumların alım yaptığına dair işaretler de gelmeye devam ediyor. Yine Glassnode verilerine göre 6 Nisan tarihinde Gemini kripto para borsasından 4.386 Bitcoin direkt olarak soğuk depolama cüzdanlarına çekildi.

Gemini ile Coinbase Pro kripto para borsalarından çekilen BTC’lerin çoğunlukla kurumsal yatırımcılara ait olduğu tahmin edilmekte. Bu işlemler de yakında büyük bir kurumun yüklü BTC aldığına dair açıklama yapacağına işaret ediyor olabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’lerde Haftaya Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle ABD'den gelen enflasyon…

18.02.2024 - 19:00

Bir Tüccar 137 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 176 Bin Dolar Kazandı!

Sert yükselişler ve düşüşler kripto para sektörünün doğasında bulunuyor. Bu piyasadaki volatilite birçok yatırımcının zengin…

18.02.2024 - 18:11

Crypto Kemal’in Ninjaları, Yatırımcısına Yüklü Kazanç Getirdi! İşte Son Durum..

Kripto Türkiye'nin en büyük NFT koleksiyonu olan Ninja Squad, bugün itibariyle NFT gündemine oturmuş durumda.…

18.02.2024 - 16:23

Lazarus Hack Grubu, Çaldıkları Bitcoin ve Altcoin’leri Hangi Platformda Aklıyor?

Başarılı bir analitik şirketi olan Chainalytics yıllık raporunda, Kuzey Koreli Lazarus Hack grubundaki bilgisayar korsanlarının…

18.02.2024 - 15:46

Bitcoin Boğası Justin Sun, Yeniden Altcoin Toplamaya mı Başlıyor?

Kripto sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, aldığı kararlarla…

18.02.2024 - 13:34

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11