Haberler

Koronavirüs Bitcoin’e (BTC) Bulaştı! Piyasa Karantinaya Alındı!

2019 yılı mart ayı başlarında ilk olarak Çin’de ortaya çıkan Covid-19, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Neredeyse dünyanın üretim ve tedarik merkezi olma özelliğini elinde bulunduran Çin, virüsün tüm dünyaya yayılmasına sebep olduktan sonra, büyük bir lojistik ve temel ihtiyaç malzemeleri ve en önemlisi tıbbı malzemelerin tedarikinde büyük bir faciaya yol açmıştı.

Korona virüs sebebi ile neredeyse tüm dünya ülkeleri yurt dışına kara, deniz, demir ve hava yolları yolcu taşımacılığını durdurduğu bilinmekte. Hatta, bazı ülkelerde ithalat ve ihracat durma noktasına kadar gelmişti. Tabi ki tüm bu olanların cezası küresel ekonomiye büyük bir fatura olarak yansımaya devam ediyor.

Öte yandan, her virüs gibi korana virüs de zaman içerisinde değişim geçirdiği görülmekte. Söz konusu değişim sürecinde virüsün temel özellikleri korunurken ”mutasyon” olarak adlandırabileceğimiz bazı özelliklerinin farklılaşmasına sebep olduğu görülmekte.

Geleneksel ve Kripto piyasası üzerinde de büyük bir etkisi bulunan Covid-19 ve mutasyonlardan bazılarının isimleri Delta, Beta, Endişe Verici Varyant (VOC), Delta Plus ve son olarak Bitcoin ve kripto piyasasının düşmesine sebep olduğu düşünülen B.1.1529 varyantı örnek olarak gösterilebilir.

Yakın zamanda Güney Afrika’da B.1.1529 varyantı tespit edildi. Güney Afrikalı bilim insanları tarafından incelenen virüsün yüksek miktarda mutasyonları bünyesinde taşıdığı ve diğer varyantlardan son derece farklı bir yapıya sahip olduğu vurgulandı. Bu yeni türün ortaya çıkmasından sonra kripto para piyasasında vadeli işlemlerde ve spot işlemlerde kayda değer bir geri çekilme yaşandığı görüldü.

Piyasa değerine göre kripto para piyasasının en büyük para birimi Bitcoin bu açıklamanın ardından %5’e yakın bir düşüş ile 54.350 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme yaşadığı görülüyor. Yayın saati itibari ile BTC 54.200 dolar civarında işlem görüyor.

 

Altcoinlerde ise %20-25’lere varan kayıpların yaşandığı görülmekte. Altcoinlerin lideri Ethereum (ETH) %11 ile 4.400 dolar seviyesinden 3.913 dolara kadar bir geri çekilme yaşadı.

Öte yandan, Bitcoin ve genel kripto para birimlerinde sert bir düşüş yaşanırken REQ, BAT ve AION gibi haberi olan veya trendde olan varlıkların düşüşe karşı güçlü durduğu görülüyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12