Bitcoin (BTC)

Kongre Eski Üyesi Ron Paul’dan Bitcoin (BTC) Açıklaması: Vergi Durumu Düzeltilmeli

Bitcoin (BTC) son dönemde hiç olmadığı kadar popüler bir hal aldı ve bu durumun olumlu olduğu kadar olumsuz yönleri de var. Lider kripto para biriminin regülatörler tarafından baskı altında bırakılması ve “bazı” ülkelerde buna yönelik sert vergilendirme çalışmalarının yapılması, olumsuz tarafa dahil.

Ron Paul’dan Önemli BTC Vergi Açıklaması

ABD içerisinde de kripto para vergilendirmesi yatırımcıların tepkisini çekmekte. ABD Kongresinin eski üyelerinden Ron Paul ise konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin’in “para” olarak görülmesi ve buna göre vergilendirmesi gerektiğini vurguladı. 3 Haziran tarihinde Bitcoin 2021 isimli büyük konferansta da konuşma yapacak olan Paul, Kitco New’e verdiği röportajda ise konuşmasına dair önemli noktaları paylaştı.

Paul, amacının “rekabeti meşrulaştırmak” olduğunu belirterek aslında insanların ekonomik özgürlüklerinin genişletilmesi gerektiğini belirtti. Bitcoin’in bir “para birimi” olduğunu belirten ve bunun ABD doları ile rekabet ettiğine dikkat çeken analist, vergilendirmenin de ona göre yapılması gerektiğini düşünüyor. Paul, “alternatif para formlarının” da itibari paralar gibi vergilendirilmesi gerektiğini belirtti ve ekledi:

“Şu an için eğer altın alır veya satarsanız bunu vergilendirebiliyorsunuz. bitcoin ile kazanç elde ederseniz de bu yüzden vergilendirilebiliyorsunuz. parayı vergilendiremiyorsunuz. eğer bir yıl önce 1 dolar alırsanız ve bu %10 düşüş yaşarsa, dolarınız değer kaybetti diye zararda olmuyorsunuz.”

ABD’deki regülatörlerin Bitcoin’in tam olarak ABD doları ile rekabet etmesinden dolayı buna ağır vergi yükü getireceğini düşünen Paul, hükümetin parayı kontrol etmek istediğini hatırlattı.

En Son Yazılar

Dev Kripto Piyasa Yapıcı, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan GSR, son 24 saat özelinde…

24.02.2024 - 22:05

Fenerbahçe Son Dakikada Kazandı, Bu Altcoin’lerde Ani Hareketler Yaşandı!

Türkiye Süper Ligindeki şampiyonluk yarışı devam ediyor. Bu akşam itibariyle Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya…

24.02.2024 - 21:11

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Ekibi, Kendi Ürününde Satış Yapıyor Olabilir! İşte Son Veriler..

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Uniswap…

24.02.2024 - 19:38

Tres Finance Kurucusu, Spot Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuştu!

Kripto para muhasebesi ve vergi raporlama platformu Tres Finance'in Kurucu Ortağı Tal Zackon, spot Bitcoin…

24.02.2024 - 17:54

Bitcoin Ayısı Capo, Sert Yükselen Bu Altcoin Hakkındaki Yeni Analizini Paylaştı!

Dün itibariyle kripto para sektörünün gündemine Uniswap (UNI) oturmuştu. Uniswap Vakfının son çalışmaları UNI fiyatının…

24.02.2024 - 15:46

OTC ile Binance’deki Bu Altcoin’e Yatırım Yapan Tüccar, Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Curve (CRV), halen istenilen performansı sergileyemiyor.…

24.02.2024 - 13:28