Bitcoin (BTC)

JPMorgan’ın Dikkat Çeken Açıklaması Sonrasında 1 Milyar Dolarlık Bitcoin (BTC) Çekildi

ABD’nin en büyük bankalarından birisi olan JPMorgan, Bitcoin (BTC) hakkında önemli bir açıklamada bulundu. JPMorgan stratejistleri tarafından yayınlanan en güncel raporda, BTC fiyatının bu yükselişinin aslında likidite krizi ile ilgili olduğu belirtildi.

Likidite Kiriz, BTC Yükselişini Tetikliyor

Bilindiği üzere piyasada maksimum 21 milyon BTC olabilir ve şimdiden bunun önemli bir kısmı kazıldı. JPMorgan analistleri de kurumların enflasyona karşı BTC almaya devam etmeleri durumunda BTC likiditesinin yeterli olmayacağını düşünüyor. Nikolaos Panigirtzoglou konu hakkında yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Piyasa likiditesi şu an için altın veya s&p 500’e kıyasla bitcoin için çok çok düşük. bu da çok küçük sermayelerin bile büyük fiyat etkileri yaratabileceğini gösteiryor.”

Gerçekten de Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alım haberi piyasada ciddi bir ivme yaratmıştı. Bu durum hem oluşan FOMO’dan hem de 1,5 milyar dolar değerinde BTC’nin daha likiditeden çekilmesinden kaynaklandı. Kurumlara alacak daha az BTC kalması, bu alımların çok yüklü fiyatlardan yapılmasını sağlıyor. Her yeni alım da JPMorgan’ın belirttiği gibi fiyatın yükselişini tetikliyor.

Tam olarak bu açıklamanın konuşulduğu bir anda Coinbase’den 1 milyar dolardan fazla değere sahip BTC çekilmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bloqport tarafından aktarılan verilere göre Coinbase borsasından bilinmeyen ve büyük ihtimalle bir soğuk depolama cüzdanına 1 milyar dolarlık BTC çıkışı oldu. Sadece bu gelişme bile aslında kurumsal yatırımcının alımına dair önemli bir kanıt.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Sert Yükseliyor! Sebebi Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni güne fazlasıyla iyi başladı. Dün itibariyle ABD enflasyon…

14.02.2024 - 12:26

Akıllı Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

14.02.2024 - 11:45

Beklenen An Geldi: Starknet (STRK) Airdrop’u Başlıyor! İşte Ayrıntılar..

Airdrop dendiğinde akıllara gelen ilk isim olan Starknet (STRK), çok uzun bir süredir kripto para…

14.02.2024 - 11:09

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33