Bitcoin (BTC)

JPMorgan Açıkladı: 1 Bitcoin (BTC) Kaç Dolara Üretiliyor?

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından bir tanesi olan JPMorgan, dönem dönem kripto para sektörü ile ilgili önemli raporlar yayınlıyor. JPMorgan analistlerinin yayınladığı raporlar, kripto para yatırımcılarının dikkatini çekmekte.

Geçtiğimiz günlerde JPMorgan analistleri kripto sektörü ile ilgili bir rapor yayınladı ve 1 Bitcoin‘in (BTC) dünya genelinde ortalama 21 bin dolara üretildiğini aktardı.

JPMorgan, Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketimi Endeksi metodolojisinde yapılan son revizyonların ardından Bitcoin üretim maliyeti tahminini düşürdü.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri dün paylaştıkları bir raporda, konu ile ilgili şu sözlere yer verdi:

“Mevcut bitcoin üretim maliyeti, eski metodolojiyle hesaplandığında 21.000 dolar olsa da, yeni metodolojiyle hesaplandığında yaklaşık 18.000 dolar sonucu ortaya çıkıyor.”

Analistler eskiye göre elektrik fiyatlarındaki değişikliklerin artık Bitcoin madencilik maliyetleri üzerinde daha küçük bir etkiye sahip olacağını belirtti.

JPMorgan analistleri, Bitcoin üretim maliyeti ile elektrik fiyatlarındaki değişiklikler hakkında ise şu bilgileri paylaştı:

“Daha önce elektrik maliyetindeki her kWh (kilovat saat) başına yüzde 1’lik değişimin Bitcoin üretim maliyetinde 4.300 dolarlık bir değişikliğe yol açtığını hesaplamıştık.

Revize edilen CBECI metodolojisinden sonra bu hassasiyetin azaldığını görüyoruz. Her kWh (kilovat saat) başına yüzde 1’lik değişimin üretim maliyetine etkisinin 3.800 dolar civarına indiğini görüyoruz.”

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04