Bitcoin (BTC)

Joe Biden’ın 2 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi, Bitcoin’i (BTC) Nasıl Etkileyecek?

Kripto para ve emtia yatırımcılarının beklediği teşvik haberi sonunda geldi. ABD tarihindeki en büyük teşvik paketlerinden birisi, Senato onayından geçti. Amerikan ekonomisini İkinci Dünya Savaşından bile daha çok etkileyen koronavirüs salgını, 1,9 trilyon dolarlık yeni paketin onaylanması ile çok daha farklı bir boyut kazandı. Peki bu durum Bitcoin’i nasıl etkileyecek?

Bitcoin Teşvik Paketinden Olumlu Etkilenebilir

Quantum Economics analisti Jason Deane, konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin’in aslında bu teşvik paketi ile yükselebileceğini düşündüğünü ifade etti. Deane, daha önce Mart 2020 tarihinde onaylanan paketin, BTC’yi 3.700 dolardan 58.000 dolara kadar çıkarttığına dikkat çekti. Bu yükseliş sadece teşvik paketi ile gerçekleşmese de bunun fitili ateşlediği biliniyor.

Son dönemde artan tahvil faizleri ile BTC fiyatı ciddi bir düşüş yaşasa da teşvik paketi haberinden sonra BTC’nin yeniden yükselişe geçmesi ise Deane’in haklı olduğunu gösteriyor. ABD’li yatırımcıların bu teşvik paketi ödemesi ile BTC ve kripto para almasının yanı sıra, artan enflasyon da BTC’ye kaçışı hızlandırıyor.

Blockchain Research Lab kurucu ortağı Ingo Fiedler de Bitcoin’in bu teşvik paketi ile yükseliş yaşayabileceğini ifade etti. Fiedler, daha fazla USD’nin piyasaya girmesinin, değer kaybından korkan yatırımcıların kripto para ve altın alımına yardımcı olacağını belirtti. Ünlü uzmana göre bu aslında gayrimenkul, menkul kıymet ve sanat piyasalarını da hareketlendirebilir. Bitcoin ise daha önceki dönemde yaşananlar ışığında bu sermayeden en çok pay alacak varlık gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Ali Martinez: Binance’deki Bu Altcoin, 20 Kat Artabilir!

Başarılı kripto para analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dönem…

03.02.2024 - 21:13

Dev Bitcoin Borsası, Bu Altcoin’i Tutan Herkesin Varlıklarını Sattı!

Dev kripto para borsası Coinbase, 21 Aralık 2023 tarihinde bir Bitcoin hard forku olan Bitcoin…

03.02.2024 - 20:10

Epic Games, Bu Altcoin’in Oyununu Listeleyecek! İşte Ayrıntılar..

Son dönemlerde kripto oyunlarına ilgi yeniden artmaya başladı. Gelen bilgilere göre Epic Games yakında Call…

03.02.2024 - 18:56

Binance’deki Bu Metaverse Altcoin’in de Yine Yüklü Satış Yapılıyor!

Son birkaç gündür META'da yaşanan devasa artışlar ile birlikte metaverse altcoin'leri gündeme gelmeye başladı. META'daki…

03.02.2024 - 17:31

Balinaların Bitcoin (BTC) Yatırımlarında Son Durum Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bir süredir yatay hareketler sergiliyor. 40 bin - 44…

03.02.2024 - 15:25

Facebook ve Instagram’dan Spot Bitcoin (BTC) ETF Hamlesi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz dönemde spot Bitcoin (BTC) ETF'lerini onaylamıştı. Kripto…

03.02.2024 - 13:20