Bitcoin ve büyük kripto paralar, ABD-İran savaşının hafta sonu tırmanmasının ardından hafif düşüş yaşasa da genel olarak güçlü kaldı. Kripto para piyasasında dirayetli bir duruş olurken, Asya borsaları geriledi. Bu süreçte ise altın ve petrol fiyatları yükseldi.
Hafta sonu jeopolitik gerilim nedeniyle Bitcoin yaklaşık 63.000–66.000 dolar aralığında dalgalandı. An itibariyle ise BTC 66 bin dolar seviyesinin bir miktar üzerine çıkmış durumda.
Analistlere göre kripto piyasasındaki hafta sonu düşüşü, geleneksel piyasalara kıyasla sınırlı kaldı. Hafta sonu açık olan tek büyük piyasa olduğu için yatırımcılar risk azaltma işlemlerini önce kripto üzerinden yaptı, ancak fiyatlar kısa sürede toparlandı.
Veriler, kripto piyasasında büyük likidasyonlar veya stablecoin baskısı olmadığını, yani sistemik bir stres oluşmadığını gösteriyor. Uzmanlara göre kripto piyasası şimdilik jeopolitik şoku geçici bir risk faktörü olarak fiyatlıyor.
Önümüzdeki dönemde kripto piyasasının yönünü büyük ölçüde petrol fiyatları, enflasyon beklentileri ve ABD-İran geriliminin seyri belirleyecek. Belirsizlik sürdükçe volatilitenin yüksek kalması bekleniyor.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
