Haberler

Japonya’nın Dev Bankası SBI, Bitcoin, Ethereum ve Ripple (XRP) Dahil 7 Coine Erişim Başlattı!

Japonya’nın en büyük kripto varlık fonu SBI Group, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Chainlink, Ripple, Litecoin ve Polkadot olmak üzere bu yedi kripto para birimlerini, Japon yatırımcılarının alım satım hizmetlerine sunacağını açıkladı.

Tokyo’nun En Büyük Finansal Hizmet Kuruluşu, Kripto Fonu Başlattı

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun en büyük finansal hizmet kuruluşu olan SBI Group, yeni başlatılan kripto varlık fonu aracılığı ile Japon yatırımcılara alım satım hizmeti vermeyi planlıyor. Fon, yedi kripto para birimini kapsıyor. Bunlar; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Chainlink (LINK), Polkadot (DOT) Litecoin (LTC) ve Ripple XRP) olarak belirtildi.

SBI Alternatif Fon kuruluşu tarafından yönetilecek olan bu kripto fonu 45.000 dolara tekabül eden 5 milyon Japon Yen’i maliyetle kurulduğu söyleniyor. Ancak şirket fonu her kripto varlık için 1 milyon yen olarak parçalara ayırabileceğini belirtiyor.

SBI, bu fondan 20 ila 70 yaş sınır aralığında bulunan insanların faydalanabileceğini belirtti. Ayrıca şirket ”zamanı çeşitlendirerek yatırım riskini azaltmayı amaçlayan” her satın alma için 3 aylık varlık kilitleme protokolü uygulayacağını belirtmekte.

SBI, son zamanlarda kripto para birimlerinin Japonya’da benimsenmesini arttırmaya yönelik faaliyetlerine devam ederken, uluslararası genişleme politikası neticesinde, Singapur merkezli Coinhako borsasına yatırım yaptı. Coinhako, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) lisans aldıktan sonra büyük yatırım almaya devam ediyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile sektörün gündeminde…

07.02.2024 - 10:53

Bitcoin ve ETH’nin Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Bir Performans Gösterdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

07.02.2024 - 00:54

SON DAKİKA: MicroStrategy Kazanç Raporları Açıklandı! Bitcoin (BTC) Satışı Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Bitcoin'in en büyük destekçilerinden olan MicroStrategy'nin 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporları açıklandı.…

07.02.2024 - 00:07

ABD’de Bir Bankanın Daha Hisseleri Çöküyor! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Geçtiğimiz yıl itibariyle ABD Merkez Bankasının piyasaları fazlaca sıkılaştırması sonucunda ABD'de bir bankacılık krizi patlak…

06.02.2024 - 23:48

Elon Musk Tweet Attı, Bu Altcoin Bir Anda 10 Katlık Yükseliş Yaşadı!

Dünyanın en zengin iş insanlarından bir tanesi olan Elon Musk, kripto para yatırımcıları tarafından yakından…

06.02.2024 - 23:07

FED Yetkilisi Kashkari, Bitcoin’i (BTC) Kötüledi! İşte Tüm Açıklamaları..

Son saatlerde Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari'nin yorumları kripto para sektörünün gündemine geldi. Minnesota'da düzenlenen…

06.02.2024 - 22:25