Bitcoin (BTC)

Japonya’dan, Kurumsal Bitcoin Yatırımcılarına Destek!

Japon bankası Sumitomo Mitsui Trust, Nikkei Asia tarafından hazırlanan bir rapora göre, kurumsal yatırımcılarına dijital varlık saklama hizmetleri sunmak için yeni bir şirket kuruyor.

Japan Digital Asset Trust adlı şirket, kripto para hırsızlığı riskinden rahatsız olan kurumsal yatırımcılara hizmet vereceği tahmin ediliyor.

Kurumsal yatırımcılar her ne kadar son dönemlerde yaşanan LUNA ve UST faciasından dolayı kripto piyasasına daha uzak bir tutum sergilese de, sektörün tekrardan normale dönmesi halinde piyasaya giriş yapacakları düşünülüyor.

Japan Digital Asset Trust isimli şirket, yeni hizmetini yürürlüğe sokma kararını, bu ayın başlarında şirketin en önemli Japon rakibi Nomura’nın kurumsal müşterilere kripto para birimlerine erişim sağlayacak bir yan kuruluş başlattığını duyurmasının ardından verildi.

Aynı zamanda, JP Morgan’ın blok zinciri tabanlı ağı olan Onyx’i kullanmaya başlayan BNP Paribas gibi bankalar da dahil olmak üzere kripto paralara kurumsal yatırımcıların ilgisi her geçen gün artış gösteriyor.

Saklama hizmetinin, Japonya’nın %85’ine sahip olan en büyük kripto para borsası Bitbank ile bir diğer büyük borsa olan Sumitomo Mitsui Trust arasında ortak bir girişim olacağı duyuruldu.
Japan Digital Asset Trust, ek yatırım ile birlikte ilerleyen süreçte 78 milyon dolarlık fona ulaşacağı tahmin edilirken, şuan itibariyle başlangıç sermayesi olarak 2.3 milyon dolarlık bir fona sahip olduğu görülmekte.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28