Altcoin

Japonya’da Yatırımcıların Yüzde 76’sı Bitcoin, ABD’de İse Yüzde 30.6’sı Elinde DOGE Tutuyor!

İnternet ortamında karşılaştırmalı veri hizmeti sunan Avustralya merkezli bir firma, kripto para birimlerinin benimsenme oranlarını belirlemek için çalışma yaptı. Bu çalışma 22 ülkede 40.000 kişinin katımıyla yapıldığı belirtilmekte.

Çalışmanın amacı ise ülkelerin nüfusuna göre hangi kripto para birimine daha çok yatırım yapıldığı hakkında fikir sahibi olmak için yapıldığı söyleniyor.

Finder.com, kısa bir süre önce 22 ülkede kripto para birimlerine ait trendleri inceleyen ve Bitcon’in yanı sıra hangi para birimlerini benimsenmesinin daha yüksek olduğu ile ilgili bir anket yayınladı.

Anket ABD, Avustralya, İngiltere, Meksika ve Almanya’da her ay yapılıyor. Diğer ülkeler de ise üç ay arayla yapıldığı belirtiliyor. Anket sonuçları dünya çapında benimsenme oranlarının çekişmeye sahne olduğunu gösteriyor. Şu anda her 10 yetişkinden bir tanesi kripto varlıklardan birine yatırım yaptığını söylüyor.

Anket sonuçlarına göre, kripto para birimlerini nüfusa oranla en fazla benimseyen ülke, %24.2 ile Nijerya ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada %18 ile Malezya yer alırken, Avustralya %17.8 oranla üçüncü sırada yer alıyor. ABD %10.4 ila 10. sırada yer alırken, Japonya yetişkinlerin %4.6 kripto varlıklara sahip olmasıyla en düşük benimsemeye sahip ülke olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkelere göre en popüler kripto para birimleri

Kripto para birimleri arasında Bitcoin tutma oranı Japonya’da %76.7 bir oranla en fazla benimsenmenin olduğu ülke olarak karşımıza çıkıyor. Bu küresel düzeyde BTC’yi benimseme oranı olan, %58.9’luk bir ortalamanın 1.3 katı olduğu belirtiliyor.

Ethereum’un (ETH) benimsenmesinde en yüksek olduğu ülke %54.2 ile Singapur yer almakta. Cardano’ya (ADA) sahip olduğunu söyleyenler %26.3 oranla Avustralya vatandaşı olduğu belirtilmekte.

Endonezya’da en yüksek benimseme oranına sahip kripto para birimi ise %26.9 ile Binance Coin (BNB) yer alıyor. Ayrıca Doge coini elinde tutuğunu iddia eden ülkeler arasında ilk sırada ABD yer almakta. ABD’de kripto sahibi olan kişilerin %30.6’sı Doge coine sahip olduğunu söylüyor.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda 48 Bin Dolara Ulaştı! Altcoin’lerde Son Durum Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son dakikalarda yukarı yönlü hareketler sergilemeye başladı. Bitcoin'de (BTC)…

11.02.2024 - 00:17

DİKKAT: Ethereum Kurucu Ortağı, ETH Satışı Yaptı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), an itibariyle 2.493 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Halen…

10.02.2024 - 22:42

Dev Kripto Balinaları, Hafta Sonu Binance’de Listeli Bu 2 Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe beklendiği gibi yine durgun bir hafta sonu yaşanıyor. Son günlerdeki sert yükselişlerin…

10.02.2024 - 20:50

Robert Kiyosaki: Aptal Olma, Bitcoin (BTC) ve Bu 2 Ürünü Topla!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

10.02.2024 - 19:09

Popüler Analist: Bitcoin (BTC) Halving Öncesi Bu Seviyeye Ulaşabilir!

Kripto para sektöründe hafta sonu her ne kadar durgun geçiyor olsa da, geçtiğimiz günlerde lider…

10.02.2024 - 17:36

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

10.02.2024 - 15:20