Bitcoin (BTC)

Japon Mahkemesi, Bitcoin’den (BTC) Vergi Kaçıran Kişiye Hapis ve Para Cezası Verdi

Japon yetkililer kripto para vergi kaçakçısı olduğunu düşündükleri bir yatırımcının işlemlerini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda 56 yaşında ki Hideji Matsuda’nın, 2017-2018 yıllarında yapmış olduğu BTC ticaret faaliyetleri hakkında doğru bildiri yapmadığını ortaya çıkardı.

Kanazawa Yerel Mahkemesinden yetkili bir yargıç, Ishikawa’lı yatırımcı olan Hideji Matsuda’nın gelir vergisi kanunu’na aykırı hareket ettiğine karar verdi. Cezası da belirlenen yatırımcının 22 milyon yen (200 bin dolar) para cezası ve bir yıl hapsine karar verildi.

Yatırımcının hükümete verdiği vergi beyannamesi şu şeklide;

”Bitcoin alım satım işlemlerinden 1.2 milyon yen (11 bin dolar) kar ettim.”

Ayrıntılı inceleme sonunda ise gerçek rakamlara ulaşıldı. Matsuda 2017-2018 yıllarında tam olarak 74 milyon yen (678 bin dolar) kar ettiği ve hiç vergi ödemediği ortaya çıkarıldı.

Mahkemede Matsuda’nın avukatları, iddialara karşılık olarak kripto paralardan kazanılan karı hesaplama konusunda yardımcı bir kaynak olmadığını belirti. Ayrıca avukatlar şimdiye kadar yapılan işlemlerin hepsi için vergi belgelerini kanuna uygun olarak dosyalamak için af dilekçesi sunabileceklerini iletti. Ancak iddianameyi hazırlayan savcıların itirazları neticesinde hâkim duruşmayı karara bağladı ve cezaları onadı.

Matsuda, davanın sonuçlanmasıyla beraber ülkede Bitcoin üzerinden vergi kaçakçılığı yapan ilk kişi oldu. Yasal sürecin başlaması ve sonuçlanması toplam 1 yıl sürdü. Japonya’da yapılan madencilik ve kripto para ticaretinin yüzde 55 oranında vergilere tabi olduğu biliniyor.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Bitcoin ve Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı! İşte Son Veriler..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

07.02.2024 - 11:30

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile sektörün gündeminde…

07.02.2024 - 10:53

Bitcoin ve ETH’nin Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Bir Performans Gösterdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

07.02.2024 - 00:54

SON DAKİKA: MicroStrategy Kazanç Raporları Açıklandı! Bitcoin (BTC) Satışı Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Bitcoin'in en büyük destekçilerinden olan MicroStrategy'nin 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporları açıklandı.…

07.02.2024 - 00:07

ABD’de Bir Bankanın Daha Hisseleri Çöküyor! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Geçtiğimiz yıl itibariyle ABD Merkez Bankasının piyasaları fazlaca sıkılaştırması sonucunda ABD'de bir bankacılık krizi patlak…

06.02.2024 - 23:48

Elon Musk Tweet Attı, Bu Altcoin Bir Anda 10 Katlık Yükseliş Yaşadı!

Dünyanın en zengin iş insanlarından bir tanesi olan Elon Musk, kripto para yatırımcıları tarafından yakından…

06.02.2024 - 23:07