Bitcoin (BTC)

Jack Dorsey İddialı: Bitcoin (BTC), Dünya Barışı Getirebilir

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta başından beri devamlı olarak düşüş yaşasa da dün akşam buna bir son verdi. Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Ark Invest kurucusu Cathie Wood’un bir araya geldiği görüşme ise kesinlikle bu yükselişin temel sebebi.

Musk’ın BTC yanlısı açıklamaları ve BTC yatırımı yaptığını belirtmesine ek olarak Ark Invest’in dipten BTC aldığını duyurması, fiyata etki etti. Jack Dorsey ise Bitcoin ile ilgili çok daha farklı bir konuya değindi.

Bitcoin, Dünya Barışı Getirebilecek mi?

Dorsey, Bitcoin’in nihai hedefinin kesinlikle dünya barışı sağlamak olduğunu ifade etti. The B Word konferansında konuşan Dorsey, şunları ifade etti:

“Benim umudum bitcoin’in dünya barışı getirmesi veya dünya barışının kurulmasına yardımcı olması. bu biraz saçma gelebilir ancak BTC her şeyi geliştiriyor. uzun vadede benim umudum kesinlikle barış.”

Dorsey, kripto paraları sevme sebeplerinden birisinin de bunun bir topluluğa ait olması ve söz konusu topluluğun oldukça disiplinli ve ahlaklı olması olduğunu vurguladı. Lider kripto para biriminin “oldukça garip” bir topluluğa sahip olduğunu belirten Dorsey aslında tam olarak bu sebepten söz konusu ekibi sevdiğinin altını çizdi.

Square CEO’su, kurumların daha fazla Bitcoin alabileceğini ve ağı destekleyeceğini ifade etti. Elon Musk ise buna destek vererek SpaceX’in de Bitcoin aldığı vurguladı. Tesla için 1,5 milyar dolarlık BTC alan Musk’ın SpaceX için ne kadar BTC aldığı ise bilinmiyor.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Sert Yükseliyor! Sebebi Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni güne fazlasıyla iyi başladı. Dün itibariyle ABD enflasyon…

14.02.2024 - 12:26

Akıllı Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

14.02.2024 - 11:45

Beklenen An Geldi: Starknet (STRK) Airdrop’u Başlıyor! İşte Ayrıntılar..

Airdrop dendiğinde akıllara gelen ilk isim olan Starknet (STRK), çok uzun bir süredir kripto para…

14.02.2024 - 11:09

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33