İspanya’da Bitcoin ve Kripto Paranın Kaderi, 29 Ekim’de Netleşiyor

Uzun süredir İspanya Merkez Bankası olan Banco de España’nın kripto para tartışmalarına son vermesi bekleniyor. Özel bankalar kripto para yatırımlarını desteklemek için Banco de España’ya baskıları sürüyor.

İspanyollar kripto para yatırımlarını bankaların desteğiyle yapmak istiyor. Bu konu ve kripto paralarda suç konusunun üzerine giden İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos son tarih olarak 29 Ekim’i gösterdi.

İspanya gelir vergisi kaçakçılığında dünya da ilk 10 ülkenin arasında bulunuyor. Vergi kaçakçılığına açık kapı bırakan kripto paralar yine İspanya’nın gündeminde. Artık normal işyerleri bile vergi ödememek için çalışanların maaşlarını kripto parayla ödemeyi tercih ediyor.

Hem vergi kaçakçılığının önüne geçmek hem de gerçekleşen dolandırma davalarını en aza indirmek için kripto para işlemlerini bankalar aracılığıyla kayıtlarda tutmak istiyor. Tutulan kayıtlarının sadece Banco de España’nın erişebileceği şekilde tasarlanan bir proje olduğu İspanyol basının da yer almış durumda.

Bu projenin yürürlüğe girmesi için Banco de España’nın işaret ettiği tarih 29 Ekim. Bir çok İspanya’da hizmet veren kripto para saklama ve depolama şirketleri, 29 Ekim’de Banco de España’dan çıkacak kararı dört gözle beklemekte.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanışlar Bekleniyor! İşte En Çok Artan ve Düşenler…

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

04.02.2024 - 23:50

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Gelen haberler, ekonomi verileri ve yetkili bazı kişilerin açıklamaları, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

04.02.2024 - 22:33

Büyük Yatırımcılar Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider…

04.02.2024 - 21:06

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yatırımcıların gözleri artık yeni haftada yaşanacaklara…

04.02.2024 - 19:20

Bu Altcoin’de Kilitler Açıldı, Binance’e Yüklü Transferler Gerçekleştirildi!

Kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyen birçok gelişme bulunmakta. Büyük yatırımcıların yüklü satışlar veya alışlar yapması,…

04.02.2024 - 18:04

Popüler Analist: Ethereum (ETH) Bu Seviyeyi Kaybetmezse, Sert Yükselecek!

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Michael Van De Poppe, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

04.02.2024 - 15:45