Bitcoin (BTC)

İngiltere’den Binance’e Darbe: Yeni Uyarı Yayımlandı

Ticari hacim açısından dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance, yayınlanan yeni bir uyarıya göre Birleşik Krallık içerisinde hizmet verme yetkisine sahip değil.

Binance’e Yeni Uyarı

26 Haziran tarihinde İngiltere’nin finansal denetleyicisi FCA tarafından yayınlanan uyarıda, Londra merkezli Binance Markets Limited’ın veya Binance Group ile ilişkili herhangi bir şirketin ülke içerisinde hizmet verme yetkisine sahip olmadığı belirtildi.

Binance, Haziran 2020’de yaptığı açıklamada Binance U.K. isimli sadece ilgili ülkeye özel kripto para borsa planını duyurmuştu. Borsanın başına geçmesi planlanan Teana Baker-Taylor ise 6 ay içerisinde görevini bıraktı ve planın ne olduğu şimdiye kadar bilinmiyordu.

FCA, Binance’in Kanada, Ontario içerisindeki hizmetlerini sonlandıracağını resmi olarak açıklamasından tam olarak 1 gün sonra bu uyarıyı yayınlayarak Binance’in başının ciddi olarak belada olduğunun anlaşılmasına yol açtı. Kanada’nın finansal regülatörü tarafından yayınlanan uyarı sonrasında borsanın ilgili bölgede işlemlerini anında askıya alması dikkat çekmişti. Binance tarafından yapılan duyuruda 31 Aralık tarihinden sonra Kanada’daki yatırımcılara hizmet verilmeyeceği belirtildi.

FCA ve Binance ilişkisi ise henüz sonuçlandırılmadı ve uyarı sonrasında Bnance’in yapacağı değişim bir hayli önemli. Binance eğer burada da regülatörün uyarısına anında boyun eğerse yatırımcıların borsaya yönelik güveni iyiden iyiye sarsılabilir.

Gelen bu kötü haber ise Bitcoin fiyatının yeniden düşüş yaşamasına neden oldu. Bitcoin son saatler içerisinde %1 değer kaybetti ve 33.000 dolar tabanına geri çekildi.

Yorumları Göster

    • Evet çok doğru, dikkat ediyorum haber olsun diye pire deve gibi anlatılıyor ve 3 defa paragraf yapılıyor ve defalarca okuyoruz, acaba anlamayacak kadar aptalmıyız diye yapıyorlar diye düşünüyorum.
      Güzel bir fıkra, karikatür veya resim olsa daha memnun oluruz :)
      Saygılarımla

  • Mal mısınız yoksa yayınlayacak başka haber bulmakta güçlük mü çekiyorsunuz ? Bu kötü haber demek binance yi yüzde 1 düşürdü. İngilizlerin kriptoda eti ne budu ne ki bu haber kötü olsun? Maksat Fud olsun .

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 50 Bin Dolara Yükseldiği Gün, En Çok Artan Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yeni hafta fazlasıyla iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni…

13.02.2024 - 00:45

SON DAKİKA: Franklin Templeton, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Franklin Templeton isimli varlık yönetim şirketi, spot Ethereum ETF başvurusu…

12.02.2024 - 23:39

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek…

12.02.2024 - 23:15

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Yeni Launchpad’ini Duyurdu! Fiyat Tepki Veriyor..

Son dakikalarda dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan BakerySwap (BAKE), yeni launchpad'ini…

12.02.2024 - 22:23

Ark Invest CEO’su: Bitcoin ve Ethereum Dışındaki Kripto Paraların ETF’leri Onaylanmayabilir!

Dev varlık yönetim şirketi Ark Invest'in CEO'su Cathie Wood, kısa bir süre önce kripto varlık…

12.02.2024 - 21:38

Crypto Capo: Bitcoin Düşüşe Geçecek Ama Altcoin’ler Yükselecek!

Kripto para sektörünün en çok tanınan analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, kısa bir süre…

12.02.2024 - 21:07