Borsa

İngiliz Mahkemeden Binance’e Yönelik Yeni Hüküm!

Önde gelen kripto para borsası Binance, son aylarda birçok regülatörden ve ülkeden uyarılar aldı ve almaya da devam edecek gibi gözüküyor.

Binance’e şüphesiz en büyük darbeyi indiren ise İngiltere’nin finansal regülatörü FCA oldu. FCA, Binance’in lisans olmadan hizmet verdiğini vurguladıktan sonra Barclays gibi birçok banka Binance’e yönelik transferleri durdurdu ve itibari para transfer sıkıntısı başgösterdi.

Binance şimdi ise yine İngiltere tabanlı bir gelişme ile gündemde.

Binance’e Mahkeme Emri!

İngiltere Yüksek Mahkemesi, verdiği son hüküm ile Binance’e yönelik adım attı. Mahkeme, 2,6 milyon dolarlık kripto para çalan suçlulara karşı Binance’in duruma yardımcı olmasına hükmetti.

Aktarılan bilgilere göre Cambridge merkezli bir yapay zeka platformu olan Fetch.ai, Binance kripto para borsasının kullanıcıları olduğunu iddia ettiği kişilerin Binance tarafından tespit edilmesini talep etti.

6 Haziran tarihinde yaşanan saldırıda 2,6 milyon dolar kaybedilmişti ancak Binance’in anında harekete geçmesi ile saldırganların hesapları askıya alındı.

Saldırganların ise bir saatlik sürede buna karşı harekete geçerek üçüncü partilere direkt hesaplarını sattığı iddia ediliyor. Saldırganların yüzlerce bireysel yatırımcının fonlarına eriştiği ve bu hesapların da askıya alındığı iddia ediliyor.

Fetch.ai ise bütün hesapların dondurulmasını ve saldırganların kimliklerinin açıklanmasını talep etti ve bu talep mahkeme tarafından kabul edildi.

Binance konu hakkında yaptığı açıklamada ise mahkeme emrine uyacağını ancak fonların iadesinin söz konusu olmayabileceğini belirtti.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22