Bitcoin (BTC)

IMF’nin “Acil” Toplantı Kararı, Bitcoin’de Düşüş Getirdi!

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Her gün yeni gelişmelerin olduğu Rusya – Ukrayna savaşı, piyasaları derinden etkilemekte.

Son dönemlerde ise bu savaştan mütevellit bazı arz sıkıntıları ortaya çıktı. Avrupa’nın en büyük doğalgaz ihracatçısı olan Rusya, bu ticaret konusunda düşman devletlere ambargo uygulamaya başlıyor.

Doğalgaz arzının kısıtlanması, büyük bir sorun teşkil ettiği gibi Avrupa ve ABD borsaları üzerinde anlık satışların meydana gelmesine neden oldu.

IMF bugün itibariyle “ACİL” olarak toplantı kararı almıştı. Geçtiğimiz dakikalarda sona eren toplantıdan çıkan şu kararlar dikkat çekti:

“Acil politika öncelikleri arasında, gaz arzını güvence altına almak, savaştan kaynaklanan yayılmaları azaltmak ve ticaret zincirini eski haline getirmek var.”

Gaz arzını güvence altına alınması gerektiğini aktaran IMF, riskli ürünlerin tekrardan satış yemesine sebebiyet vermiş durumda.

Dünya üzerinde her geçen gün enerji kıtlığı artmaya devam ederken, vatandaşlar bu kıtlık karşısında ise fonlarını güvence altına almak istiyor.

Bitcoin’de Düşüşün Nedeni Ortaya Çıktı!

Bitcoin geçtiğimiz dakikalarda sert bir şekilde değer kaybetti. 30.700 dolar seviyelerinden 29.950 dolar seviyelerine kadar gerileyen BTC, anlık sert düşüşün ardından tekrardan toparlandığı görülmekte.

İlerleyen saatlerde düşüşün devam etmesi durumunda Bitcoin ve altcoin yatırımcıları 30.000 doları takip etmesi gerekirken, bu seviye altı kapanışlar kripto piyasasında tekrardan ayıların hakim olmasını sağlayabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09