Haberler

IMF: Bitcoin ve Kripto Para Düzenlemeleri, Tek Tip Olmalı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Bitcoin ve küresel kripto para düzenlemeleri yaklaşımını, dünya çapında tüm ülkelerin yasalarına uyum içerisinde uygulanabilirliğini göstermek için bir taslak yayınladı.

Bir blog yazısında IMF, küresel kripto para düzenlemelerini tüm tarafları kapsayacak bir şekilde, eşit ve adaletli bir sistem sunmak için çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. IMF’ye göre kripto para kuruluşları yapılması planlanan küresel kripto düzenlemesi çerçevesinde lisanslanmaya zorlanmalı.

Lisans verilecek kuruluşların sahip olacağı özellikler ve roller açık ve net bir şekilde belirtilmeli ve kapsamlı bir incelemeye tabi tutulması gerektiğinin de altı çizildi. Ayrıca IMF, yapılması planlanan düzenlemelerin kripto para birimlerinin yanı sıra, sabit para birimlerini de kapsaması gerektiğini söylüyor.

”Yatırımlara yönelik ürünler ve hizmetler, menkul kıymetler düzenleme kurulu tarafından denetlenen, menkul kıymet komisyoncularına benzer bir yapıda kurulması gerekiyor.

Ödemeler için tüm ürünler, merkez bankası veya ödeme gözetim otoritesi tarafından denetlenen banka mevduatlarına benzer sisteme sahip olmalıdır.”

IMF bununla birlikte, kripto para birimlerinin hayatımızın her alanında yer almaya başlaması ve artan benimseme ile ilgili olarak, kurumlar tarafından rehber niteliği taşıyan kılavuzların yayınlanması gerektiğini ifade etti.  IMF, bankaların kripto para birimlerini tutmaya başladıkları bir varlık olduğunda, ne tür riskler ile karşılaşabileceklerini tüm detayları ile risk raporu şeklinde vermeleri gerektiğini de vurguluyor.

IMF’ye göre tek tip kripto para düzenlemeleri yapmak için uluslararası iş birliğine gitmek gerekiyor. Ayrıca, koordine olmayan küresel düzenleyici tedbirlerin nakit akışlarını istikrarsızlaştırabileceği konusunda da ayrıca uyardı.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12