Borsa

IMF Başkanı, Enflasyon İçin Kritik Sinyali Verdi! Bitcoin Yükselişe mi Geçiyor?

Dünyada büyük bir ekonomik krizin olduğu görülebiliyor. Enflasyon oranlarının devasa oranda artış göstermesi, merkez bankalarının faiz artışına giderek itibari para birimlerinin değerini korumayı amaçlaması dikkat çekiyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Kristalina Georgieva ise geçtiğimiz dakikalarda Bloomberg’in canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu.

ABD’de 10 Kasım tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranları hakkında konuşan Georgieva şu sözleri aktardı:

“Merkez Bankalarının enflasyonla mücadeleyi birinci öncelikleri olarak gördüğünü ve bu konuda da haklı olduklarını görüyoruz. Eğer başarılı olmazsak ve enflasyon çıpalanırsa büyümenin de temeli olan fiyat istikrarının çöktüğünü görebiliriz”

“Küresel enflasyon zirve noktasına yakın olabilir ancak ilerleyen süreçte bu seviyelerde kalmaya devam edebilir. abd ekim ayı enflasyon oranı yüksek ihtimalle yüzde 8’e yakın açıklanacaktır.”

Dünyada enflasyon oranlarının zirve noktasına çok yakın olduğunu vurgulayan Georgieva, ABD’de ise enflasyon oranlarının kabaca yüzde 8 olarak açıklamasını bekliyor.

Şarm el-Şeyh’te Bloomberg ile gerçekleştirilen bu röportajda tedarik zincirine de değinen IMF başkanı, bu ticaret hattının zarar görmesi halinde fiyatlardaki yukarı yönlü baskının devam edebileceğini vurguluyor.

IMF başkanının bir nebze de olsa olumlu açıklamalarda bulunduğu görüldü. TSİ 16.30’da açılacak olan ABD borsalarının Bitcoin‘in aksine bu konuşmaların ardından alıcılı bir şekilde açılma ihtimali yüksek gibi gözükmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34